Новини

Повернутися до переліку новин

Про ризики гібридної війни проти ВДЕ

Представники платформи «Global 100%RE Ukraine», в тому числі Професійна асоціація екологів України, звернулись до Президента України Володимира Зеленського у зв’язку з тим, що вбачають вкрай високі ризики у неоголошеній гібридній війні, що ведеться протягом останніх кількох років проти сектору ВДЕ в Україні, та відсутності належної реакції держави на дану ситуацію. 

По-перше, 2 червня 2021 року, Кабінет Міністрів України зареєстровано у Верховна Рада України законопроект No 5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», який, зокрема, пропонує ввести акцизний податок на продаж електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) на рівні 3,2%. 1 липня 2021 року Верховна Рада України прийняла даний законопроект у першому читанні.  

По-друге, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)та міжнародна фінансова організація NEFCO офіційно відмовились інвестувати в нові проекти «зеленої» енергетики в Україні. Таку ж позицію зайняли деякі національні банки, а саме Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк та Укрексімбанк / Ukreximbank.

По-третє, досі не затверджено Другий Національно визначений внесок України до Паризької угоди (НВВ2).

По-четверте, Міністерство юстиції України вже отримало повідомлення про перший арбітраж проти держави Україна у зв’язку з порушенням договору до Енергетичної хартії (1994). Мова йде про невиконання державою взятих на себе зобов’язань по забезпеченню вчасних та повних виплат виробникам з ВДЕ по  «зеленому» тарифу за поставлену в мережу електроенергію у 2020 році.

По-п’яте, Конституційний Суд України - офіційна сторінка досі не виніс рішення по конституційному поданню 47 народних депутатів щодо визнання неконституційними окремих положень Законів України щодо встановлення «зеленого» тарифу. 

Стає зрозумілим, що в Україні сьогодні проводиться свідома потужна PR компанія проти ВДЕ, з широким залученням народних депутатів та посадовців, результатом якої вже стало породження  негативного іміджу сектору в очах  суспільства.

Ми, представники платформи «Global 100%RE Ukraine», просимо  Президента України Володимира Зеленського особисто вплинути на ті виклики, які постали перед сектором відновлюваних джерел енергії та на відповідні державні органи влади, які свідомо ведуть Україну по хибному шляху, врозріз з міжнародними зобов’язаннями та гарантією підтримувати вигідний бізнес-клімат в країні.

Завантажити лист


#Global 100%RE Ukraine

#ВДЕ

#«зелений» тариф

#«зелена» енергетика

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!