Новини

Повернутися до переліку новин

Пропозиції Резолюції ПАЕУ щодо сталого економічного відновлення синхронні із Заявою G7 про підтримку України

З метою комплексного та системного формування пріоритетних напрямків відновлення України з урахуванням принципів сталості, приведення національного законодавства до реальної відповідності нормам права ЄС, запобігання ризикам національної безпеки, у т. ч. екологічної, та врахування національних інтересів експертне середовище, що об’єднало 35 галузевих асоціацій, досвідчених юристів, екологів, інженерів, 55 ЗВО та наукових інституцій, провівши міжсекторальний діалог під час форуму 24 червня, де взяло участь 248 представників підприємств ключових галузей економіки акцентує увагу на окремих напрямах сфери екологічної безпеки до плану післявоєнного відновлення України. Профспілка професіоналів довкілля ПАЕУ зафіксувала пропозиції в відповідній РЕЗОЛЮЦІЇ - https://ecolog-ua.com/news/rezolyuciya-forumu-biznes-v-novyh-realiyah-viyna-ekotransformaciya-yevrointegraciya

Водночас в заяві G7 про підтримку України, зробленій 27 червня 2022 року в Німеччині, зроблено вагомий акцент на «зеленій» економічній реконструкції.

«Ми, лідери Групи семи (G7),…

Визнаємо нищівне руйнування інфраструктури, в т.ч базової соціальної та суспільної інфраструктури, міст, промисловості та сільськогосподарських об'єктів в Україні, і нагальну необхідність негайної реконструкції критичної інфраструктури.

Ми готові на підтримку міжнародного плану реконструкції, розробленого та реалізованого Україною в тісній координації з двосторонніми та багатосторонніми партнерами та організаціями на підтримку стійкого інклюзивного та зеленого економічного відновлення, яке зміцнює сильні демократичні інститути, верховенство права та антикорупційні заходи.

З цією метою ми вітаємо ініціативу Президента скликати з Україною міжнародну конференцію експертів, щоб досягти прогресу в плані комплексної реконструкції.

План відновлення та реконструкції повинен створювати місцеву стійкість і соціальну згуртованість, гарантуючи, що всі члени суспільства, особливо ті, хто найбільше постраждав від війни, однаково виграють.

Ми твердо віддані цьому, підтримуючи українську реконструкцію та активізуючи наші відповідні зусилля. Ми також будемо досліджувати інші життєздатні варіанти підтримки гуманітарних потреб України, якнайшвидшого відновлення та реконструкції, в тому числі з використанням заморожених російських активів згідно з нашим національним законодавством.

Ми закликаємо всіх партнерів приєднатися до наших зусиль і співпрацювати з нами, щоб допомогти Україні відновити її майбутнє»

Повний текст заяви - https://www.consilium.europa.eu/media/57537/220627-g7-support-on-ukraine.pdf?fbclid=IwAR0u6Xg-59V2-Dm0d_58OtpUgnJ5xcSKUlF35TtKtfRT293G-cID6Vm1H4g&fs=e&s=cl

 

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!