Новини

Повернутися до переліку новин

Результати опитування в рамках старту проєкту GREEN ECONOMIC RECOVERY

5-6 травня під час проведення онлайн-конференції з питань екобезпеки та зеленого відновлення воєнного і поствоєнного часу, до роботи якої долучилось понад 300 учасників, було проведено Опитування для проведення дослідження з питань можливостей та необхідності забезпечення якісним інструментарієм реформ із врахування кращого міжнародного досвіду за формулою «Economy + Energy+ Ecology» 

Як повідомляють організатори, профспілка фахівців-environmentalists ПАЕУ, в опитуванні взяло участь 132 учасника, з них:

61 учасник з боку бізнесу, 14 учасників - держава, а 57 – наука та громадськість

Пропонуємо ознайомитись з результатами: 

1. В довоєнний період проекти енергомодернізації впроваджували лише 42 % опитаних (56 – Так, 76 – Ні)

2. Переважна більшість учасників (84 %) переконана, що сфера екологізації (система державної політики, підходи до держекоконтролю, відповідальність бізнесу та громад) потребує негайного реформування і лише 16 % вважають стан задовільним (111- Так, 21- Ні)

3. Понад 59 % респондентів вважає прийняття змін до ЗУ «Про охорону навколишнього середовища» в частині узаконення роботи еколога на підприємстві невідкладним рішенням, що здатне змінити ставлення до виконання природоохоронних вимог, ще 34 % підтримують необхідність змін після завершення війни (78 - вважає невідкладним, 45 - так, але по завершенню війни, 4 - переконані, що це недоречно, 5 - вказали свій варіант)

4. На запитання «Які ресурси ви споживаєте», отримали такі результати:

5. Серед 61 представника бізнесу на запитання щодо ушкодження під час воєнних дій обладнання підприємства, 10 відповіли ствердно.

Наприклад, на одному з підприємств, яке розташоване у м. Балаклеї Харківської області – ПрАТ «Балцем» зруйнований цементний силос, від прямого попадання снаряду в підстанцію – пошкоджена підстанція.  Але повна картина руйнувань стане відомою після витіснення ворога з країни;   

На Каховській ГЕС - Електропідстанція.; Також внаслідок вибуху пошкоджено офіс департаменту тощо;  Пошкоджено також Компресорні станції, УКПГ, свердловини, переробні цехи, трубопроводи; Лінії електропередачі  

Серед агрокомпаній вказувалось на Повністю знищені пасіки і пасічниці господарства - вулики розтрощені, весь реманент і обладнання або розтрощене . або викрадене, бджіл нема на зруйнованих пасіках. Будівлі на пасіках- господарські і для викачки і збереження продукції  також знищені, розбомблені і частково і повністю тощо)

6. 83 % всіх опитаних не відчувають браку спеціалістів в сфері енергозабезпечення та енергоефективності (110 із 132), однак 22 респонденти все ж вказали на низький рівень кваліфікації фахівців, а також відзначили проблемними будівництво власних виробництв з СЕС та біометану; комунальної сфери; лабораторних досліджень; Енергомоніторингу; В системі енергоефективності; в територіальних громадах; в нагрівальних агрегатах (печах), які працюють на природному газі.

7. 14 % бізнесу планує переміщення підприємства у інші регіони, зокрема вказано Одеську , Черкаську область, Західну Україну, Кропивницький та Київ як майбутні регіони для релокації.

8. Серед першочергових кроків, на які мають бути спрямовані зусилля держави, експертів та бізнесу, названо:

Зазначимо, серед першочергових кроків названо удосконалення екологічного законодавства для полегшення впровадження екологічних проектів; надання фін.підтримки; розроблення галузевих "дорожніх карт" відбудови з ОБОВ'ЯЗКОВИМИ екологічними заходами в кожній з галузей; перехід від контроля до менеджменту роботи органів.

9. 40 %опитаних вважають, що підприємство (організація, структура) потребує впровадження енергоефективних рішень і до 60 % досі не усвідомлює надважливості таких рішень 

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!