Новини

Повернутися до переліку новин

Сертифікат ELEML з липня 2021 року – крок до найбільшого банку екологів для роботодавців та підтвердження рівня професійних знань та навиків

Професійна асоціація екологів України (PAEU) ініціює безперервну сертифікацію та атестацію відповідальних за екологічну безпеку суб’єкта господарювання

В умовах глобалізації економіки і формування ринку інтелектуальної праці, в умовах посилення вимог природоохоронного законодавства в Україні та в світі  зростає необхідність професійної мобільності, підвищення якості підготовки та кваліфікації менеджерів сфери. Щоб знати та дотримуватися принципів сталого розвитку, бути корисним підприємству та залишатися конкурентоспроможним здобувачем на ринку праці, менеджер з природоохоронної діяльності повинен безперервно удосконалювати свої практичні навички, актуалізувати знання та розширювати світогляд

Професійна асоціація екологів України (PAEU) ініціює безперервну сертифікацію ELEML «Environmental law. Environmental management. Leadership» та атестацію відповідальних за екологічну безпеку суб’єкта господарювання з липня 2021 року.

Сертифікат ELEML, що підтверджує бізнес-компетенції з екологічного права та екологічного менеджменту – запорука успішного ведення бізнесу з урахуванням екологічних ризиків, налагодження системи екологічного менеджменту та підвищення відповідального ставлення до дотримання природоохоронного законодавства,  новий рівень знань  та відповідних практичних компетенцій!

Система направлена на підтвердження рівня професійних знань та навиків шляхом проведення кваліфікаційних тестувань та створення  умов для тривалої  професійної освіти, впровадження високих стандартів професійної діяльності менеджерів та фахівців.

Для отримання професійних знань та підтвердження рівня кваліфікації запрошуємо: 

  • топ-менеджерів, які здійснюють загальне керівництво підприємством або керують екологічними аспектами її діяльності;
  • директорів секторів ОНС;
  • головних екологів,  головних інженерів, начальників управлінь; 
  • начальників конструкторських і виробничо-технічних відділів, начальників цехів;
  • директорів інжинірингових, проектних, науково-дослідних організацій  тощо;
  • директорів та фахівців департаментів екології органів місцевого самоврядування;
  • екологічних інспекторів та інших посадових осіб

Фізичні особи є добровільними учасниками професійної сертифікації з метою підвищення своїх конкурентних переваг на ринку праці.

Професійне співтовариство організує добровільних учасників професійної сертифікації шляхом формування критеріїв професійного визнання; координації професійного навчального процесу і процесу формування кращої практики в сфері екологічного права та екологічного менеджменту; здійснює моніторинг дотримання учасниками умов сертифікації.

Претенденти, що приступають до навчання за програмами підготовки та атестації ELEML, повинні мати певний початковий рівень знань, професійних навичок і практичного досвіду. Право на участь в сертифікації ELEML надається особам, що відповідають кваліфікаційним вимогам до освіти і стажу роботи, що володіє визнаними професійним співтовариством кваліфікаційними документами (свідоцтвами, сертифікатами, атестатами, дипломами і т.п.).

В обов'язки осіб, які підтвердили свій професійний рівень сертифікатом ELEML, входить:

  • щорічне підвищення кваліфікації згідно природоохоронного законодавства;
  • передача і обмін професійним досвідом на платформах ;
  • один раз на три роки пролонгація виданого сертифікату.

Професійна асоціація екологів України — реалізує програми професійного навчання та підвищення кваліфікації системи сертифікації, виходячи з кваліфікаційних вимог до рівня освіти і стажу роботи, що пред’являються професійною спільнотою.

Зусилля буде спрямовано на поглиблення розуміння учасниками процесів, пов’язаних із захистом довкілля, вирішення екологічних проблем у правовому полі, діяльності підприємства з урахуванням ризиків у сфері охорони довкілля, запровадження принципів збалансованого використання природних ресурсів та найкращих технологій і систем екологічного менеджменту.

Переваги отримання сертифікату ELEML:

► формування конкурентноспроможного кадрового потенціалу екологів;
► заохочення та розвиток екологічної спільноти, стимулювання до добросовісного виконання вимог природоохоронного законодавства;
► формування банку екологів для роботодавців (розміщення резюме в базі Експертного центру PAEU у short list. Пошук професіоналів на ринку праці все частіше проходить через соціальні мережі і нетворкінг, а сертифікат від PAEU – це найкраща рекомендація)
► створення профілю найуспішніших представників галузі та підтримка тренду #Екоменеджериважливі

Особисте портфоліо власника сертифікату ELEML -
«Environmental law. Environmental management. Leadership» 

за результатами проходження безперервного професійного розвитку:

балів
Оpening-рівень професійної підготовки: ! диплом про фахову вищу освіту
! стаж роботи від п’яти років
! документи, що підтверджують підвищення кваліфікації в період попереднього та/або поточного року (2020-2021 рр)
! сертифікати про успішне проходження курсів від PAEU, ECOBUSINESS GROUP, Національного центру сталого розвитку отримані у поточному році

10

10

10

10

Рівень Professional: ! свідоцтво члена або посвідчення члена комітету PAEU у поточному році
! виступи на заходах PAEU та партнерських заходах асоціації у поточному році
! участь у Всеукраїнській Олімпіаді «Еколог року»
! документ про успішне проходження навчання на сертифікаційному курсі «Екологічне право. Екологічний менеджмент. Вищий рівень»

20

20

20

100

Мінімальна кількість балів, яка має бути підтверджена на момент подання заяви на сертифікацію ELEML, складає 150 балів (максимальна кількість балів — 200).

Щорічна перевірка особистого освітнього портфоліо з балами безперервного професійного розвитку розпочинається у 2021 році.

П'ять причин обрати сертифікацію від ПАЕУ

  1. Синергія досвіду учасників програми та експертів, амбасадорів  сертифікації, прагматичний підхід, реальні кейси реальних компаній. Отримані знання ви зможете реалізувати в будь-якій галузі.  
  2. Мінімальний стаж практичної природоохоронної діяльності експертів та амбасадорів  сертифікації – 7 років. Середній стаж – 14 років.
  3. Особистісний підхід до навчання – зворотний зв'язок щодо застосування в вашій діяльності є гарантією результативного навчання.
  4. Освоєння навичок soft skills, які спрямовані на підвищення особистого КПІ  
  5. Три етапи професійного розвитку учасника програми сертифікації: отримання системних прикладних знань і розвиток професійних навичок - створення особистого бренду і цінності на ринку праці - самореалізація.

Навчання на сертифікаційному курсі «Екологічне право. Екологічний менеджмент. Вищий рівень» буде здійснюватися в наступних формах: 

  1. Дистанційне навчання проводиться претендентами самостійно з використанням спеціально розроблених електронних посібників (робота на веб-платформі, онлайн-заняття, робота з електронними підручниками)
  2. Підсумкове онлайн-заняття.

За результатами року ПАЕУ висвітлює дані рейтингу, публікує інформацію про ТОП-10, звертається з листом (поданням) до керівника підприємства щодо заохочення працівника.

Як отримати сертифікат?

  1. Зареєструватися на сертифікацію ELEML, документально підтвердити Оpening-рівень професійної підготовки, надати резюме.
  2. Пройти навчання на сертифікаційному курсі «Екологічне право. Екологічний менеджмент. Вищий рівень» — ви  опрацьовуєте матеріал та розумієте свій рівень ще до здачі сертифікаційного екзамену.
  3. Успішно здати екзамен. Екзамен містить теоретичні питання та практичні завдання, які розроблені експертами PAEU з урахуванням найактуальніших тенденцій в екологічній сфері та провідного досвіду 

Отримати власний сертифікат ELEML: Environmental law. Environmental management. Leadership.

Сертифікат діє три роки. Щоб його пролонгувати, слід набрати бали згідно з переліком вимог особистого портфоліо про безперервний професійний розвиток.

Підвищуйте свої конкурентні переваги на ринку праці!
Підтвердіть рівень професійної підготовки сертифікатом ELEML «Environmental law. Environmental management. Leadership» від ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!