Новини

Повернутися до переліку новин

Сервіс «Швидка Допомога Екологу»: надійна підтримка у вирішенні робочих питань

Вас призначили відповідальним за екологічну безпеку на підприємстві?
Маєте складні і термінові питання?


Саме для поліпшення і роз’яснення  складних моментів роботи, ми й створили систему онлайн-консультацій «Швидка допомога екологу» з екологічної безпеки підприємства. На будь-яке питання Вам нададуть фахову відповідь найкращі у своїй сфері професіонали із природоохоронної діяльності.

Щодня на сервіс надходять десятки робочих запитань від менеджерів природоохоронної діяльності. Вже зараз експерти Професійної асоціації екологів України підготували роз’яснення щодо питань:

  • На підприємстві планується перенесення транспортного цеху (транспорт, обладнання) з одного проммайданчика до іншого, нове будівництво не планується (ремонтні бокси будуть розташовані в існуючій будівлі). Дозвіл на викиди підприємство отримало в 2018 році. Чи потрібно проводити нову інвентаризацію та отримувати дозвіл на все підприємство, або можливо отримати дозвіл тільки на нові джерела викидів, які виникнуть у разі перенесення транспортного цеху?
  • Що потрібно знати та які процедури/документи/дозволи мати для добування підземної води та приготування води питної якості для підприємств?
  • Стаціонарне джерело викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, обладнане ГОУ, перебуває на балансі підприємства, однак експлуатується орендарем згідно з Договором оренди. Чи повинне підприємство власним наказом призначати відповідальну особу за технічний стан, обслуговування та безпечну експлуатацію ГОУ, комісійно проводити перевірку технічного стану та ефективності роботи ГОУ відповідно до Правил технічної експлуатації ГОУ?
  • За результатами висновку з оцінки впливу на довкілля підприємство зобов’язане проводити аналіз токсичності зворотної води, що скидається у водний об’єкт. Де можна ознайомитись з переліком спеціалізованих лабораторій, які атестовані на даний вид досліджень?
  • Які документи обліку по водокористуванню має вести підприємство, що є вторинним водокористувачем, отримує воду з водозабірних споруд первинного водокористувача та скидає стічні води в їх систему на правах договору?
  • На сільгосппідприємстві утворюються відходи, такі як відпрацьована тара з-під пестицидів (каністри), біг-беги та мішкотара з-під протруєного насіння. Який порядок поводження з цими відходами ? Чи може суб’єкт господарювання реалізовувати вищевказані відходи організаціям, які не мають ліцензії на поводження з небезпечними відходами?
  • У суб’єкта господарювання закінчується дія Дозволу на зберігання небезпечних речовин, виданого згідно з постановою КМУ від 20 червня 1995 року № 440 (яка втратила чинність). Які дозвільні документи необхідно отримати, якщо ті небезпечні речовини, на які був отриманий дозвіл, постійно використовується у виробництві?

Більше практичних роз’яснень Ви можете знайти на сторінках журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» в рубриці ТОП-10 запитань-відповідей або на нашому сайті ecolog-ua.com

Скористайтеся можливістю та отримайте консультацію від експерта! Швидко! Зручно! Надійно!

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!