Новини

Повернутися до переліку новин

Сервіс «Швидка Допомога Екологу»: надійна підтримка у вирішенні робочих питань

Вас призначили відповідальним за екологічну безпеку на підприємстві?

Маєте складні і термінові питання?

Саме для поліпшення і роз’яснення  складних моментів роботи, ми й створили систему онлайн-консультацій «Швидка допомога екологу» з екологічної безпеки підприємства. На будь-яке питання Вам нададуть фахову відповідь найкращі у своїй сфері професіонали із природоохоронної діяльності.

Вже зараз експерти Професійної асоціації екологів України підготували роз’яснення на більше 1000 питань, серед них:

  • Який клас небезпеки має тара з-під ЗЗР?
  • У дозволі на скиди є речовина, що нормується як зазначений сухий залишок. Чи потрібно сплачувати за нього екоподаток? Оскільки по факту він складається з інших речовин, які містяться у воді і за які сплачує підприємство.
  • Чи можна будувати АЗС на ділянці, яка потрапляє в Смарагдову мережу?
  • В складських приміщеннях підприємства, що орендуються, виникла надзвичайна ситуація (пожежа), наслідком якої стало повне знищення сировини рослинного походження підприємства. Зусиллями працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій пожежу було ліквідовано. Складено акт. Здійснено опис втрачених матеріальних цінностей підприємства (визначено прямі збитки). Попередньою причиною виникнення пожежі є підпал. Чи потрібно оцінювати збитки, що завданні навколишньому природному середовищу внаслідок викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря (неорганізоване джерело викидів, що раніше не ідентифікувалось)? Якщо так, то за якою методикою їх вираховувати і кому здійснювати сплату (балансоутримувач чи орендар приміщень)? Який має бути алгоритм дій у сфері поводження з відходами. Чи потрібно їх ідентифікувати та враховувати при інвентаризації відходів як відходи, що виявлено вперше?
  • Під час перевірки інспектори просять надати чи привезти ксерокопії багатьох документів. В разі пропозицій ознайомитися з документами на підприємстві інспектори наполягають на ксерокопіях (не скан), погрожуючи написати, що інформацію підприємство не надало. Як аргументовано відмовити в наданні ксерокопій?
  • В ЗМІ є інформація щодо розширення штабу громадських інспекторів. Це громадяни, які, пройшовши профільне навчання, стають позаштатними колегами інспекторів, тож екологічна інспекція може залучати їх до перевірок підприємств. Як показує практика, інспектори зазвичай не знаходяться на підприємстві кожен день впродовж всього строку перевірки всі 8 робочих годин, тому що вони мають свій план робіт, затверджений наказом. А громадські інспектори зазвичай бажають перебувати всі 8 годин, все побачити, сфотографувати, прокоментувати. Як убезпечити бізнес від недостатньо професійної, але доволі активної перевірки громадськими інспекторами в складі екоінспекції?
  • Як правильно утилізувати побутові масляні радіатори, що використовувалися в офісних приміщеннях та стали непридатними? Чи відносяться масляні радіатори до небезпечних відходів? Якщо так, то їх необхідно передавати в ліцензовані організації, що мають право на утилізацію відпрацьованих нафтопродуктів, чи в організації, що займаються переробкою побутової техніки?
  • У який термін Мінекології має провести позапланову перевірку за зверненням і чим це регламентується?
  • Як правильно утилізувати побутові масляні радіатори, що використовувалися в офісних приміщеннях та стали непридатними? Чи відносяться масляні радіатори до небезпечних відходів? Якщо так, то їх необхідно передавати в ліцензовані організації, що мають право на утилізацію відпрацьованих нафтопродуктів, чи в організації, що займаються переробкою побутової техніки?
  • Підприємство А планує надати послуги з технічного водопостачання підприємству Б для обробки с/г полів. Чи правомірне укладення подібного договору? Які документи необхідні для укладення подібного договору?
  • Наша виробнича фірма (деталі вантажних авто) протягом свого існування споживала 80-130 куб. м води на місяць з мереж міського водоканалу та зливала стоки у каналізацію міського водоканалу. Наступного року плануємо розширювати виробництво та споживати до 400 куб. м води на місяць, чи потрібно нам дозвіл на спецводокористування?
  • Об’єкт не змінився, лише відбулася заміна із власником суб’єкта господарювання. Чи потрібно для отримання нового дозволу на викиди забруднюючих речовин робити заново санітарно-епідеміологічну експертизу та отримувати висновок?

Більше практичних роз’яснень Ви можете знайти на сторінках журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» в рубриці ТОП-10 запитань-відповідей або на нашому сайті ecolog-ua.com

Скористайтеся можливістю та отримайте консультацію від експерта! Швидко! Зручно! Надійно!

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!