Новини

Повернутися до переліку новин

Щодо методики визначення та оцінки настання (ймовірності настання) маловоддя та критерії такої оцінки

Консультативна підтримка ПАЕУ: використання водних ресурсів в умовах кліматичних змін.

Кліматичні зміни стають все більш відчутними за всіма напрямками. Останні роки в Україні були маловодними і  виникнення водного дефіциту у басейнах деяких річок, які мають значне антропогенне навантаження, вже не ймовірність, а реальність.

Саме така ситуація була причиною засіданні робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісною питною водою в населених пунктах України при Секретаріаті Ради національної безпеки і оборони України у травні 2020 року https://www.rnbo.gov.ua/ua/Diialnist/4601.html  .

Очевидно, що стан маловоддя вимагає оптимізації використання водних ресурсів та економного водоспоживання.

Professional Association of Ecologists of Ukraine (Професійна асоціація екологів України – ПАЕУ), об’єднуючи водокористувачів, розробників проектних документів, у т.ч. звітів з оцінки впливу на довкілля, представників уповноважених органів, прагне запобігати можливим катастрофічним наслідкам нераціонального використання водних ресурсів та їх виснаження.


Критична ситуація, пов’язана з водними ресурсами, відсутність чіткого нормативного регулювання визначення (встановлення) стану маловодності водного об’єкту, прогнозів, щодо виявлення такого стану та режиму використання маловодного об’єкту, спонукає ПАЕУ звертатися з відповідними запитами до уповноважених органів виконавчої влади.


Зокрема, Українським гідрометеорологічним центром на запит ПАЕУ повідомлено, щодо методики визначення та оцінки настання (ймовірності настання) маловоддя та критерії такої оцінки

Додатково всю інформацію щодо гідрологічного режиму, водності річок у розрізі щоденної ситуації, у т.ч. у пунктах спостереження та автоматизованих постів , місячних оглядів та очікувань на наступний період, транскордонного співробітництва в басейні р. Дністер можна отримати за посиланням https://meteo.gov.ua/ 

Нагадаємо, що програмними цілями ПАЕУ є популяризація кращих доступних технологій для сталого розвитку, у т.ч.  шляхом консультативної підтримки експертами ПАЕУ.

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!