Новини

Повернутися до переліку новин

ТОП-10 запитань-відповідей з екологічної безпеки підприємства під час воєнного стану

У редакцію журналу «Екологія підприємства» щодня надходять запитання для консультації, від менеджерів природоохоронної діяльності, щодо нагальних питань з забезпечення екологічної безпеки в сьогоднішних реаліях.

Зважаючи на всі обставини, команда профспілки екологів ПАЕУ працює в посиленому графіку аби зафіксувати і запобігти техногенним катастрофам, а також надає оперативну допомогу у функціонуванні суб’єктам гсподарювання не порушуючи норми природоохоронного законодавства.

Ставте свої робочі запитання провідним експертам з промислової екології та отримуйте відповіді протягом 3 робочих днів!

Поставити запитання можна скориставшись електронною формоюзаповнити форму


Вже у травневому випуску журналу, експерти надали роз’яснення на ряд питань:

  1. Чи відомо щодо подальших дій з процедурою ОВД? Доступ до сайту не надають, і рішення про перехід до декларативної діяльності не бачимо. Також, чи можемо подавати декларацію на дозвіл на викиди, у зв’язку зі зміною палива, без ОВД?
  2. Підприємство має намір провадити господарську діяльність щодо видобування підземних питних та мінеральних вод для промислового розливу. Чи потрібно підприємству подавати декларацію про провадження господарьскої діяльності та чи підпадає під дію додатка 2 постанови КМУ № 314 від 18.03.2022 року зазначена діяльність?
  3. Відповідно до постанови КМУ № 314 від 18.03.2022 року, чи мають право зараз обласні державні адміністрації видавати висновки з оцінки впливу на довкілля? Запитання виникло у зв’язку з включенням оцінки впливу на довкілля до додатку 2 до постанови КМУ № 314.
  4. Чи повинне підприємство виконувати виміри викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел в умовах воєнного часу, якщо підприємство продовжує працювати?
  5. Підприємство повинно проводити післяпроєктний моніторинг один раз у квартал, наразі немає фізичної можливості підрядним лабораторіям провести дослідження. Які дії підприємства в такій ситуації? Чи потрібно відправляти лист із зверненням щодо роз’яснення проведення післяпроєктного моніторингу до державних установ?
  6. Чи необхідно заповнювати таблицю 3 додатку 5 до Порядку збирання, перевезення, оброблення, утилізації та/або знешкодження відпрацьованих мастил (олив), затвердженого постановою КМУ від 17.12.2017, якщо підприємство продає (реалізує) утворені відходи (відпрацьовані нафтопродукти) спеціалізованим підприємствам, які мають відповідну ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами?
  7. Чи подовжуються в період воєнного часу терміни виконання Припису екологічної інспекції? На підприємстві 30 січня поточного року закінчилась планова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавстаа. По результатам перевірки видано Припис, в якому є пункти щодо оновлення інвентаризації відходів. Але в сучасних умовах виконати даний пункт Припису неможливо.
  8. Чи потрібно проводити процедуру ОВД, відповідно до закону, пункту про видобувну промисловість, корисні копалини місцевого значення, постанова № 827-води підземні?
  9. Підприємство зберігає шини зіпсовані перед початком експлуатації, відпрацьовані, пошкоджені чи забруднені під час експлуатації (6000.2.9.03) більше року на території підрозділу. На цей час немає можливості передати такий тип відходу на подальшу утилізацію. Чи загрожують підприємству штрафні санкції в разі продовження зберігання відходу на період дії воєнного стану?
  10. Згідно чинного законодавства в період з 1.04.2022 по 15.06.2022 року заборонені тільки санітарні рубки, чи і головного користування теж?

Відповіді на всі ці запитання – читайте у №5 журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства».

Будуйємо ефективну екологічну безпеку підприємства під час воєнного стану, ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО НАШОЇ ДЕРЖАВИ! 

Ми завжди підтримували спеціалістів із екологічної безпеки України.
Не залишимо і зараз!
Разом до перемоги! 


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!