Новини

Повернутися до переліку новин

У квітні розпочала роботу ПЛАТФОРМА «GREEN ECONOMIC RECOVERY»

Профспілка екологів ПАЕУ щиро вірить в перемогу і у квітні 2022 року створила платформу взаємодії  «Green economic recovery» (GER)

В основі цієї платформи лежить розробка дорожніх карт та практичних маршрутів, якими можуть скористатися компанії, що прагнуть  бути частиною зеленої економіки зі стійким розвитком. Вони охоплять усі сфери ділової активності, найважливіші для суспільства

Стабілізація воєнної та поствоєнної економіки має йти поряд з ефективністю та прибутковістю синхронно з пріоритетами адаптації до змін клімату і екотрансформацією галузей 

Платформа допомагатиме залучати провідних національних та міжнародних експертів з досвідом кризового та посткризового менеджменту з метою пом’якшення наслідків воєнних дій та негативного впливу війни на довкілля. 

Збалансована політика як держави, так і компаній допоможе знайти ресурси та інвестиції, які підтримують чисте повітря, захист від повеней, стійку інфраструктуру та відновлювані джерела енергії.  

«Ми закликаємо виклики перетворити у можливості, щоб змінити наш спосіб життя та побудувати світ, який буде більш зеленим, розумнішим і справедливішим.

Economy + Energy + Ecology = така recovery formula», - зазначає Людмила Циганок, засновник Платформи GER 

Яка цінність платформи? 

  1. Забезпечуємо фаховий і зважений діалог між бізнесом-владою-громадами для життєздатних реформ і зеленого воєнного та поствоєнного відновлення.

            Україна повинна використати шанс на зелену економіку. Саме залучення практиків і досвідчених експертів дають розуміння ефективності всіх реформ і можливості уникнути паперових рішень

  1. Узгоджуємо політики та розвиток секторів з кращими міжнародними практиками та з вимогами часу.

Спільно ми можемо допомогти стимулювати стійкість і трансформацію в ключових секторах, таких як сільське господарство, управління відходами та лісовому господарстві.

  1. Сприяємо інвестуванню в навички та інновації.

Відносно невелика кількість заходів з відновлення у світі зосереджена на підготовці навичок та на інноваціях у зелених технологіях. Це наша важлива спільна задача, адже створення зелених робочих місць, зокрема для компенсації втрати робочих місць в інших галузях, може допомогти забезпечити «справедливий перехід».

Щоб вирішити глобальні проблеми відновлення об’єднуємо ЛІДЕРІВ-ЕКОТРАНСФОРМАТОРІВ, які мають інноваційне мислення, дії та імпульс, які дійсно можуть змінити континент.

Наші дії 

Наша робота в напрямку Green economic recovery поширюється на ряд програм та ініціатив: 

Консультативні послуги. Ми надаємо технічну консультаційну допомогу для розбудови потенціалу, щоб допомогти Україні перейти до більш зелених та інклюзивних економічних моделей. 

Дослідження і програми. Ми проводимо дослідження, які допоможуть політикам змінювати політику та інвестиції для екологічної поствоєнної відбудови держави для захисту навколишнього середовища та сприяння економічному зростанню 

Платформа знань про зелене відновлення – ми пропонуємо державі рекомендації щодо політики, передову практику, інструменти та дані, необхідні для підтримки відбудови та переходу до зеленої економіки.

Партнерство для дій щодо відбудови зеленої економіки – ми співпрацюємо з провідними вітчизняними та міжнародними експертами і організаціями, щоб допомогти Україні у розробці, прийнятті та впровадженні політики та стратегій відбудови економіки за принципами сталості й екологічності. 

Сприяння популяризації кращих світових практик – Ми проводимо регулярно конференції, круглі столи, семінари, щоб об’єднувати зусилля, працюємо над тим, щоб включити економіку природи в процес прийняття рішень на всіх рівнях та ін. 

Співпраця — це єдиний спосіб досягти цілей Green Recovery, вплинути та масштабувати системну трансформацію, якої потребує Україна, тому що разом ми можемо досягти того, чого не може досягти жодна компанія поодинці.

Платформа «Green economic recovery» відкрита для кожного, хто вірить у квітуче екологічно стійке майбутнє України! 

В рамках платформи «Green economic recovery» у травні:

  1. Онлайн-конференція «Екологічна безпека України в умовах воєнного часу та програма «Green economic recovery»
  2. Семінар-практикум в рамках програми «Green economic recovery» від ПАЕУ за темою «Відходи у воєнний і поствоєнний час: нова екологічна індустрія»

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!