Новини

Повернутися до переліку новин

Укладено угоду про співробітництво ПАЕУ з Чорнобильським радіаційно-екологічним біосферним заповідником

Сьогодні ГС «Професійна Асоціація екологів України» (ПАЕУ) підписала Угоду про співробітництво з Чорнобильським радіаційно-екологічним біосферним заповідником.

Людмила Циганок, президент ПАЕУ та Олександр Галущенко, директор Заповідника, домовилися про співробітництво з питань розвитку науково-дослідної діяльності та підвищення рівня екологічної свідомості населення України.

В найближчий період спільні зусилля буде направлено на:

  • Одержання і використання нових знань з метою створення суспільно – корисних наукових результатів.
  • Виконання спільних науково-дослідних, соціальних, еколого-просвітницьких проблемних завдань, оптимізацію природокористування, збереження довкілля, біо - та ландшафтного різноманіття.
  • Обмін досвідом і  консультації з метою розв’язання конкретних проблем, що виникають у процесі співробітництва, спільне обговорення результатів, розробку та координацію планів подальших дій.
  • Проведення спільних конференцій, моніторингових досліджень, навчальних та виробничих практик, еколого-просвітницьких заходів, інформаційних акцій, видання науково-популярної, еколого-просвітницької літератури.

Валентин Щербина, віцепрезидент ПАЕУ акцентував увагу: «Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник створено з метою збереження в природному стані найбільш типових природних комплексів Полісся, забезпечення підтримки та підвищення бар’єрної функції зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення, стабілізації гідрологічного режиму та реабілітації територій, забруднених радіонуклідами. У зв’язку із катастрофічними пожежами 2015 та 2020 років перед Заповідником постали нові виклики – ліквідація наслідків пожеж, посилення бар’єрної функції лісових екосистем, сприяння природному відновленню ландшафтного і біологічного різноманіття. ПАЕУ бере активну участь у обговоренні концептуальних підходів до відновлення деградованих лісових екосистем Чорнобильської зони відчуження та формуванні пропозицій щодо державної політики у сфері відродження зони відчуження на довгострокову перспективу, а також готова й надалі надавати Заповіднику необхідну підтримку у реалізації цих складних і масштабних завдань»

Катерина Павлова, Начальник відділу з міжнародного співробітництва та зв'язків з громадськістю наголошує, що «Наука -  це один з головних напрямків розвитку Зони відчуження. Ми повинні досліджувати, вивчати та ділитись унікальними знаннями та досвідом. Флора та фауна, яка відроджується на територіях, які постраждали внаслідок Чорнобильскої катастрофи, - це унікальний майданчик, який несе наукові відкриття всьому світу»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!