Новини

Повернутися до переліку новин

Україна потребує якнайшвидшої синхронізації з зеленим енергетичним переходом Євросоюзу

Профільні об'єднання, які працюють в сфері охорони довкілля, енергоефективності та відновлюваних джерел енергії звернулися до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, ключових міністерств і комітетів Верховної Ради із закликом якнайшвидшої синхронізації України з зеленим енергетичним переходом Євросоюзу.

Представники профільних об'єднань вважають реальним до 2050 року досягти 100% ВДЕ у виробництві електричної і теплової енергії, а до 2070 року - повністю перевести транспорт і енергосектор на екологічно чисті види енергії.

«Одним з перших кроків в цьому напрямку повинна стати розробка нової зеленої Енергетичної стратегії України до 2050 року", – йдеться в листі, підписаному понад 20 представниками ключових організацій в сфері охорони довкілля, енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, в т.ч. Професійною асоціацією екологів України.

На їхню думку, нова зелена Енергостратегія повинна базуватися на скороченні споживання енергоресурсів за рахунок підвищення енергоефективності та енергозбереження, а також широкомасштабне використання ВДЕ.

«Наше бачення енергостратегії України до 2050 року базується на переході до 100% ВДЕ як найбільш економічно та екологічно доцільному тривалому сценарії розвитку нашої держави",  ̶  підкреслюється в зверненні.

Повний текст листа

Пресслужба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!