Новини

Повернутися до переліку новин

Українська фахова спільнота environmentalists PAEU розпочала роботу платформи Green economic recovery першою масштабною екологічною конференцією

Українська фахова спільнота environmentalists PAEU розпочала роботу платформи Green economic recovery першою масштабною екологічною конференцією 5 травня онлайн.  

Конференція «Екологічна безпека України в умовах воєнного часу та програма «Green economic recovery», що проводиться у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу, зібрала 300 учасників

Людмила Циганок, засновник платформи Green economic recovery, президент ПАЕУ у вступному слові зазначила:

«Щоб вирішити великі проблеми, такі як подолання екологічних наслідків війни, зміна клімату, відходи та забруднення, нам потрібна велика ідея! Цією ідеєю пропонуємо зробити зелену економіку!

Настав час переосмислити, як ми проектуємо, будуємо, виготовляємо та використовуємо речі, які нам потрібні, від їжі, яку ми їмо, до одягу, який ми носимо.

Разом ми можемо створити краще майбутнє для бізнесу, суспільства та світу природи.

Уряд вже задав правильний і зрозумілий вектор – Кліматична модернізація, розвиток і відбудова за принципами зеленої економіки!

  • Що нам потрібно вже зараз, щоб втілити це в життя?
  • Як вплинула війна в Україні на імплементацію Європейської політики Green Deal?
  • Чому нова економічна стратегія може і мусить бути екологічною: як позбавитись залежності від природних ресурсів. Якщо влада через умови (податки, мита, регуляторку, тарифи…) робить певний бізнес більш вигідним, а інший менш вигідним і це завжди «спільна гра», то якими мають бути ці нові умови для Green recovery і стійкого розвитку України найближчі десятиліття?
  • Що маємо змінювати швидко в сфері охорони довкілля, в зв’язку з рухом до ЄС

Час ілюзій минув!

З 24 лютого не лише українці, я й вся Європа та світ змінюють бачення щодо величезної кількості підходів та структур. Очевидно, вже невдовзі зміниться і формат міжнародної співпраці у всіх сферах. Боротьба заради боротьби без видимих результатів вже нікому не цікава. Цей тренд точно не омине і сферу довкілля.

Все те, що викликало гарячі дискусії ще в січні, сьогодні просто відійшло на третій план. «Зменшення викидів СО2, території смарагдової мережі, зменшення кількості відходів, заборона пластику… Який у цьому сенс, якщо Україна потерпає від вибухів бомб і снарядів, балістичні ракети спричиняють пожежі на хімічних підприємствах, а по території АЕС стріляють з танків?» – так міркує чи не кожен українець.

Все це просто нищить десятилітні зусилля з охорони природи і наштовхує всіх на дуже неекологічні висновки.

Якщо зосередити зусилля експертної спільноти, бізнесу, держави довкола ілюзорних і непершочергових кроків в забезпеченні екобезпеки під час війни, в майбутній зеленій відбудові, якщо під євроінтеграцією вбачати пріоритетними бюрократичні процедури замість реальних кроків з енергетичної безпеки, енергоефективності, технічного переоснащення, то отримаємо великий пшик! А зусилля і кошти підуть у всім відомому напрямку…

Війна – це страшно і трагічно! Проте у цих умовах ми всі просто не маємо права ігнорувати зміни клімату – небезпека, що може нас всіх накрити голодом, руйнуваннями, новими жертвами.

Відкриваючи цією конференцією великий проект, наголошую: «Екоспільното, ми не маємо права панікувати! Ми не можемо дозволити зараз втрачати час на дискусії заради дискусій!

Зберегти досягнутий раніше прогрес в природоохоронній сфері вкрай важливо, однак маємо сміливість вірити, що попереду в нас буде час не імітації, не постійного вибору між економікою і екологією, а реальний збалансований розвиток!

Європейські природоохоронні директиви – це не інструмент для нових корупційних схем, бо під час війни – це особливо тяжкий злочин, а це сучасне вікно можливостей для всіх нас. Давайте дивитись на всі процеси реалістично!

Для цього у квітні ми створили проект - PLATFORM GREEN ECONOMIC RECOVERY

Наш ПРОЄКТ розроблено, щоб допомогти втілити ідеї циркулярної економіки у вашу організацію, на підприємство чи в ТГ.

Для результативності діяльності з охорони довкілля, та й не лише, вкрай важливою є системність, навіть у нинішній важкий час. Тож починаємо проект про стійкий розвиток, про кращі технології збалансованого зеленого переходу, методи енергоефективності і зеленої індустріальної відбудови.

Закликаю об’єднати нашу експертизу і зусилля для напрацювання реальних екологічних рішень, які допоможуть зменшити вуглецевий та екологічний слід індустрій і підвищити їх прибутковість. 

Коли ти розумієш, що потрібен комусь, ти починаєш жити! Майбутнє України потребує єднання environmentalists», - переконані організатори конференції. 

Нагадаємо, попереду два насичених дні роботи.

Слідкуйте за оновленнями.

Прес-служба ПАЕУ 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!