Новини

Повернутися до переліку новин

Виробнича практика для екологів-2022

Нещодавно ПАЕУ провели Всеукраїнський онлайн-конгрес-2021 для майбутніх екологів, до участі в якому долучились понад 800 майбутніх спеціалістів з 50 ЗВО

До платформи взаємодії долучились і представники найбільших промислових та аграрних підприємств.

Під час роботи платформи неодноразово звучало, що роботу екологів часто романтизують, представляючи їх борцями за збереження природи. (вони очищають море від плаваючого сміття, чистять пір'я птахам у районі розливу нафти, викривають у ЗМІ скидання відходів корпораціями). Проте найчастіше все більш прозаїчно, і такі фахівці або займаються наглядовою роботою, або працюють на промислових підприємствах, де стежать над виконанням встановлених державою нормативів. Вони також складають профільну документацію, звіти щодо використання природних ресурсів та викидів, розраховують обсяги платежів за негативний вплив на навколишнє середовище. Вони ж заміряють та аналізують екологічні показники, наймають підрядників, контролюють вивіз та утилізацію відходів тощо.

Ось чому, крім знання хімії, біології, та вміння проводити лабораторні аналізи, фахівець-еколог не повинен боятися «паперової» роботи. І вміти переконувати: начальство — у необхідності тих чи інших заходів екологічного захисту та модернізації виробництва, а чиновників та підприємства — у необхідності дотримання нормативів.

Президент ПАЕУ Людмила Циганок наголошує:

«Спільна задача і бізнесу, і влади, і науки – скоротити прірву між очікуваннями роботодавців та навчанням майбутніх фахівців!

Професійна асоціація екологів України розпочинає підготовку Відкритого реєстру підприємств, які готові надавати базу для практики кращим студентам-випускникам, незалежно від територіального розміщення ЗВО»

ЗВО забезпечують фундаментальні грунтовні знання, однак прикладні навички рідко, - тому чим раніше студент-еколог почне практикуватися, то краще. Від такої колаборації виграють всі!

Якщо Ваше підприємство (організація, структура) готові працювати з майбутніми екологами – заповніть форму >>>

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!