Новини

Повернутися до переліку новин

Закон під бекон: в Євросоюзі планують введення екоподатку на м’ясо

ЄС вже давно лунали пропозиції стосовно податку в 0,47 євро на кожні 100 грамів телятини / яловичини, 0,36 євро на 100 грамів свинини та 0,17 євро на 100 грамів птиці.

Цього тижня депутатам Європарламенту пропонують обговорити тему «справжнього ціноутворення» на м’ясо — ініціативу парламентської Групи за перегляд цін на білки тваринного походження (Коаліція TAPP). На думку деяких членів парламенту, нинішня зоотехнічна система в ЄС є такою, що не відповідає цілям сталого розвитку, і потребує коригування, щоб країн Євросоюзу досягли мети стосовно кліматичної нейтральності.

Ці дебати можуть призвести до запровадження певного податку на м’ясо в ЄС, починаючи з 2022 року. Прогнозується, що підвищення цін, спричинене введенням такого податку, до 2030 року призведе до скорочення споживання курки, свинини та яловичини на 30%, 57% та 67% відповідно.

Щорічно доходи від податку сягатимуть 32 мільярдів євро. Ці гроші, за пропозицією фракції зелених, можуть бути використані для того, щоб допомогти фермерам інвестувати в більш стійкі сільськогосподарські практики.

«Справедливі ціни» на м’ясо в Європі можуть призвести до зниження викидів CO2 на 120 мільйонів тонн на рік. Це дорівнює викидам CO2 з чотирьох країн-членів ЄС: Ірландії, Данії, Словаччини та Естонії, і складає майже 3% всіх викидів парникових газів в Євросоюзі.

Джерело: AgroDay

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!