Новини

Повернутися до переліку новин

Звернення ПАЕУ до Уряду щодо надання можливості здійснення господарської діяльності в тій частині країни, де відсутні активні бойові дії

Сьогодні Президент профспілки екологів Людмила Циганок від імені Professional Association of Ecologists of Ukraine (Професійна асоціація екологів України – ПАЕУ) звернулась офіційним листом до КМУ з пропозицією щодо наступного.

Пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб» від 28 лютого 2022 р. № 165, відповідно до статті 64 Конституції України, статей 12-1, 20 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» зупинено строки надання адміністративних послуг суб’єктами їх надання та видачу дозвільними органами документів дозвільного характеру на час воєнного стану в Україні.

Водночас, Урядом сформовано курс на трансформацію економіки та формування потужного економічного тилу, який дозволить забезпечувати армію і країну всім необхідним.

Господарська діяльність у сфері охорони довкілля передбачає низку дозвільних документів.

Зокрема:

  • висновок з оцінки впливу на довкілля
  • дозвіл на днопоглиблювальні роботи (крім експлуатаційного днопоглиблення)
  • прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій на землях водного фонду
  • дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами
  • дозвіл на спеціальне водокористування, тощо.

Враховуючи положення постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб» від 28 лютого 2022 р. № 165, питання здійснення господарської діяльності, яка передбачає отримання дозвільних документів, - унеможливлюється.

В зв’язку з викладеним, пропонуємо передбачити можливість здійснення господарської діяльності та функціонування економіки в тій частині країни, де відсутні активні бойові дії, одним із шляхів:

  1. внесення змін в постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб» від 28 лютого 2022 р. № 165 в частині зупинення строків надання адміністративних послуг суб’єктами їх надання та видачі дозвільними органами документів дозвільного характеру на час воєнного стану в Україні, на території яких ведуться активні бойові дії;
  2. звільнення суб’єктів господарювання від відповідальності за здійснення діяльності, яка передбачає отримання дозвільного документу, на час воєнного стану в Україні, з подальшим зобов’язанням отримати дозвільні документи протягом шести місяців після припинення чи скасування воєнного стану на території України.

СЛАВА УКРАЇНІ!

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!