Новини

Повернутися до переліку новин

Біткоїн на варті екології: у США майнінг «навчили» очищати повітря

Двоє друзів-інженерів з американського штату Техас придумали, як монетизувати відходи нафтовидобутку. Таким чином вони не лише заробили мільйони доларів, а й знайшли спосіб боротьби із забрудненням повітря.

Як повідомляє CNBC, багато нафтогазових компаній при бурінні регулярно стикаються з проблемою, пробиваючи пласт природного газу. У такому разі газ необхідно або продати того самого дня, або спалити.

Але зі знищенням так званого попутного газу, крім очевидних збитків довкіллю, спалюється потенційний дохід. Але Брент Уайтхед і Метт Лостро вигадали очевидне рішення цієї дилеми, створивши компанію Giga Energy Solutions

Інженери зайнялися створенням мобільних біткоїн-ферм, які вони розміщують поруч із нафтовими свердловинами. Це контейнери з десятками ASIC-майнерів, що живляться від електрики, яку виробляють генератори, підключені до попутного газу, що викидається.

Таким чином, майнінг першої криптовалюти йде на користь екології. Згідно з даними дослідження компанії Crusoe Energy Systems, такий процес знижує кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу приблизно на 63%.

Керівники Giga стверджують, що у 2021 році виручка їхньої компанії перевищила $4 млн. Але 2022-го вони планують заробити понад $20 млн.

Крім того, деякі майнінгові майданчики допомогли пожвавити місцеву економіку, створивши робочі місця. Кожен такий об'єкт потребує обслуговуючого персоналу: виїзних техніків і спеціалістів з видобутку біткоїнів.

Засновник канадського виробника мобільних майнінгових установок Upstream Data Стів Барбур прогнозує, що найближчими десятиліттями в індустрії криптомайнінгу домінуватимуть нафту та газ. Але Лохстрох упевнений, що на наступному етапі енергетичні компанії самі займуться видобутком біткоїнів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!