Новини

Повернутися до переліку новин

На Львівщині відкрили інноваційний лісорозсадницький комплекс

У Львові на базі ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» урочисто відкрили інноваційний лісорозсадницький комплекс. До заходу долучилися перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, міський голова Львова Андрій Садовий, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький та народні депутати України.

Відтепер, окрім переробки та зберігання лісового насіння основних лісових порід Львівщини, тут вирощуватимуть садивний матеріал на основі технологій шведської компанії ВСС АВ. Ця компанія є світовим лідером у виробництві сучасного устаткування для лісових насінних центрів і розсадників.

«Безумовно, відкриття Львівського селекційно-насіннєвого центру – важлива подія. Тут вирощуватимуться типові для України деревні породи – дуб, сосна, ялина європейська, ялиця біла, бук лісовий та інші. І саме їх використовуватимуть при відтворенні лісів за програмою Президента України «Зелена країна». Зауважу, що це лише початок. У планах - насіннєві центри на Донеччині, Волині, Івано-Франківщині, Хмельниччині, Київщині, Сумщині, Херсонщині, Кіровоградщині. Впевнений, що інвестиції в інфраструктуру створення лісу, це вклад у майбутнє наших дітей та онуків. Тому від імені Міндовкілля висловлюю подяку усім залученим», - зауважив Богдан Боруховський.

У новому комплексі вирощуватимуть сіянці стійких, високопродуктивних  лісових порід  для відновлення лісів Карпат та рівнинної частини - ялиці білої, буку лісового, сосни звичайної, дубу звичайного, модрини європейської тощо.

Прогнозується, що завдяки новим потужностям, державне підприємство додатково отримає ще 7,5 млн сіянців на рік із закритою кореневою системою та 4 млн сіянців із покращеною кореневою системою. 

Проєкт реалізований Державним агентством лісових ресурсів України за підтримки Міндовкілля, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської ОТГ та Львівської обласної ради.

Джерело: mepr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!