Новини

Повернутися до переліку новин

Чи сплачувати екоподаток за наявності договору на вивезення відходів

У підприємства, яке має чинні договори на вивезення твердих побутових відходів, а також на вивезення, переробку і утилізацію спеціалізованих відходів зі спеціалізованими підприємствами, які мають дозвільні документи на поводження з відходами, відсутній обов’язок платника екологічного податку за розміщення відходів у спеціально відведених місцях та складання податкової звітності.

Головне управління ДФС в Одеській області на звернення Підприємства про надання індивідуальної податкової консультації щодо нарахування екологічного податку за розміщення відходів у спеціально відведених місця: (далі - Податок), керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі -- Кодекс), повідомляє, що відповідь надається з урахуванням фактичних обставин, викладених у запиті.

Підприємство поінформувало, що має діючі договори на вивезенні твердих побутових відходів, а також на вивезення, переробку і утилізацію спеціалізованих відходів / (далі  - Договори) (із спеціалізованими підприємствами та запитує про виникнення у нього обов'язків із сплаті Податку.

Платниками Податку є, у тому числі суб'єкти господарювання під час провадження діяльності яких здійснюється, зокрема, розміщення відходів (п.п.240.1.3 п. 240.1 ст. 240 Кодексу). Термін «розміщення відходів» (далі - Розміщення) для цілей оподаткування Податком відносить до Розміщення операції з постійного (остаточного) перебування або захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об'єктах (місцях розміщення відходів, сховищах, полігонах, комплексах, спорудах, ділянках надр тощо), на використання яких отримано дозволи уповноважених органів (п.п.14.1.223 п. 14.1 ст. 14 Кодексу).

Суб'єкти, які на власних територіях (об'єктах) розмішують відходи у якості вторинної сировини не є платниками Податку в частині розміщення таких відходів (п. 240.5 ст. 240 Кодексу).

У суб'єктів господарювання, які не мають дозвільного документу ка поводження з відходами та уклали із спеціалізованими підприємствами, шо мають дозвільні документи, відповідні договори із передачі на утилізацію та (або) захоронення відходів, у тому числі люмінесцентних ламп та (або) побутових відходів не виникають обов'язки платника Податку у визначений такими договорами період тимчасового розміщення (зберігання) відходів го виконання спеціалізованими підприємствами договірних зобов'язань.

Таким чином, оскільки Підприємство має діючі Договори зі спеціалізованими (підприємствами, які мають дозвільні документи на поводження з відходами, то у Підприємства відсутній обов'язок платника Податку та складання податкової звітності.


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!