Новини

Повернутися до переліку новин

Де знайти позаштатного еколога?

На виконанні юридичними особами вимог у сфері охорони довкілля робиться все більший акцент. Більші підприємства в своїй структурі передбачають відділи охорони довкілля чи штатну одиницю інженера-еколога, за необхідності — екологічну лабораторію. Більш дрібні підприємства, як правило, організовують роботу трохи інакше.

Не секрет, що утримувати в штаті всіх необхідних фахівців, в т.ч. і екологів, не завжди є можливим, особливо в кризу.

У більшості випадків ці функції покладаються за сумісництвом на співробітників, які мають опосередковане відношення до екології (фахівці виробничо-технічного відділу, інженери з охорони праці та техніки безпеки та ін.).

Спеціаліст, який поєднує ці функції з іншими, може не володіти достатнім рівнем кваліфікації і часом для якісного виконання робіт. На відміну від великих підприємств, які приділяють велику увагу екологічним питанням, у невеликих компаній або компаній, що займаються тільки наданням послуг, існує значна ймовірність потрапити в незручну ситуацію при першій же плановій або позаплановій перевірці природоохоронними органами.

Адже ці «дрібні» питання, як здається багатьом керівникам на перший погляд, можуть привести до великих штрафів. Тому багато керівників вважають за доцільне передавати частину функцій еколога в руки сторонніх організацій.

Форми співпраці зі сторонніми організаціями в області охорони довкілля на підприємстві можуть бути різними. Наприклад, одноразовий договір за попереднім аналізом обсягу робіт, який передбачає попереднє визначення переліку необхідної документації. А також договір підряду, коли стороння організація може не тільки визначити перелік екологічної документації, а й надати бланки з докладною інструкцією щодо їхнього заповнення та покласти на себе обов'язки з ведення облікової та звітної документації з наданням її у відповідні інстанції.

Така робота виконується сторонньою організацією після комплексного аналізу підприємства, що включає визначення специфіки його роботи, потужності виробництва, визначення сфер і ступеня впливу підприємства на елементи навколишнього середовища.

Якщо ваше підприємство потребує послуг позаштатних екологів або ви шукаєте еколога в штат — зверніться до Професійної асоціації екологів України, ми допоможемо!

Якщо Ви прагнете працювати екологом на підприємстві — також чекаємо на Ваше звернення!

Дзвоніть нам:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)

 

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!