Новини

Повернутися до переліку новин

ДРС підтримала запропоновані ПАЕУ зміни до законодавства

Зважаючи на необхідність забезпечення безперервності господарської діяльності, з метою підтримки вітчизняного бізнесу в у мовах воєнного стану, ДРС вже підтримала запропоновані ПАЕУ зміни до законодавства, про що повідомлено Міндовкілля та Кабінет Міністрів України. 

Дивитись лист ДРС


Нагадаємо Пропозиції ПАЕУ до Уряду стосуються періоду воєнного стану та протягом 3-х місяців після його припинення:

  • Внести зміни до додатку 2 до Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» від 18 березня 2022 р. № 314 та виключити з переліку видів господарської діяльності, які не можуть провадитися на підставі подання декларації в умовах воєнного стану спеціальне водокористування та оцінку впливу на довкілля, крім планованої діяльності в межах територій особливого природоохоронного інтересу (Смарагдової мережі), які затверджені або очікують затвердження постійним комітетом Бернської конвенції, та суцільних та поступових рубок головного користування та суцільних санітарних рубок на площі понад 1 гектар, які не призначені для оборонних цілей держави та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій; усіх суцільних санітарних рубок на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду.
  • Зупинити на період воєнного стану та протягом 3-х місяців після його припинення обов’язковість виконання ч. 1 статті 13 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».
  • Зупинити на період воєнного стану та протягом 3-х місяців після його припинення пп. 2, 3, 6, 7 ч. 1 статті 15 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» в частині інформування громадськості та проведення громадських обговорень, неврахування у встановленому порядку результатів оцінки впливу на довкілля при прийнятті рішення про провадження планованої діяльності, провадження планованої діяльності, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, без здійснення такої оцінки та отримання рішення про провадження планованої діяльності, недотримання під час провадження господарської діяльності, експлуатації об’єктів, інших втручань у природне середовище і ландшафти, у тому числі з видобуванням корисних копалин, використанням техногенних родовищ корисних копалин, екологічних умов, визначених у висновку з оцінки впливу на довкілля, щодо післяпроектного моніторингу.
  • Зупинити на час воєнного стану та протягом 3-х місяців після його припинення перебіг терміну дії висновку з оцінки впливу на довкілля

Повний текст звернення тут >>>

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!