Новини

Повернутися до переліку новин

Другий Національно визначений внесок України до Паризької угоди (НВВ2)

За результатами наукових висновків Міжнародної групи експертів зі зміни клімату, саме діяльність людини є основною причиною зміни клімату, що спостерігається останні десятиліття. Через значні обсяги спалювання нафти, газу, вугілля та зменшення площ лісів на планеті, збільшується обсяг парникових газів, що призводить до зміни клімату. Якщо обсяги викидів парникових газів не зменшувати, вчені прогнозують катастрофічні наслідки, які стають все більш відчутними, в тому числі і для України.

На сьогодні країни впроваджують необхідні структурні зміни, такі як поступова зміна джерел генерації енергії, впровадження заходів з енергоефективності, розвиток відновлювальних джерел енергії, що сприятиме досягненню кліматично нейтральної, ресурсоефективної та конкурентоздатної економіки. Відповідно до Паризької угоди кожна країна-учасниця подає свій внесок по скороченню викидів парникових газів та переглядає їх раз на 5 років.

Україна підписала та ратифікувала Паризьку угоду у 2016 році. Мета цієї угоди – утримання зростання середньої світової температури на рівні нижче +2 °C.
На нещодавньому Саміті кліматичних амбіцій Президент України заявив, що Україна розглядає ціль щодо рівня викидів парникових газів в діапазоні 36-42 % від 1990 року (або скорочення викидів на 58-64% від рівня викидів 1990 року).

Міндовкілля продовжує інформувати про процес  підготовки другого Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди. На офіційному сайті міністерства можна ознайомитися з інфографікою, створеною з метою узагальнення даних результатів моделювання розвитку економіки за різними сценаріями, динаміки викидів парникових газів та економічних наслідків, яка включає:

  • загальну тенденцію викидів парникових газів в України та їх розподіл по секторам економіки,
  • модельні сценарії викидів парникових газів у довгостроковій перспективі в Україні та світі.

Також увагу зосереджено на окремих секторах економіки та надано  інформацію про основні стратегії, що використовувались при розрахунку можливих сценаріїв викидів ПГ,
ключові заходи, що необхідні для досягнення скорочення викидів,
інвестиції, необхідні в кожному секторі для досягнення цілі. 
 
За матеріалами https://mepr.gov.ua/
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!