Новини

Повернутися до переліку новин

Фільми про глобальне потепління та куди зникає електронне сміття

Редакція журналу «Екологія підприємства» започаткувала нову рубрику – «Екологія, література та кіно», у якій ми збираємо для вас бібліотеку та пізнавальні фільми, які допоможуть інакше поглянути на взаємини природи та людини й  змінити ставлення до навколишнього середовища.

Едвард Вілсон. «Майбутнє Землі. Наша планета в боротьбі за життя»

Книга відомого американського соціобіолога, еколога та професора Гарвардського університету Едварда Вілсона – сигнал лиха, пристрасний заклик і водночас конкретний план дій. Показуючи безперервний процес вимирання різних видів тварин, рослин, безхребетних і мікроорганізмів, автор попереджає: поступово ми одну за одною «відпилюємо гілки з дерева життя». Наш вид, що став володарем планети за одну мить за геологічними мірками,  встиг катастрофічно вплинути на весь природний світ. І наслідки цього впливу для біосфери, для всієї екосистеми Землі і самої людини в перспективі згубні. І все ж Вілсон бачить вихід і пропонує досяжну мету. Цьому і присвячена книга.

Документальний фільм «До потопу» (Before The Flood)
Режисер: Фішер Стівенс. США,  2016 р.

Фільм з Леонардо Ді Капріо про глобальне потепління на нашій планеті і його можливі незворотні наслідки. Про те, які екосистеми і природні спільноти  вже перебувають під загрозою зникнення та що з цим робити. В процесі роботи над фільмом, знаменитий актор Леонардо Ді Капріо багато подорожував по всьому світу і спілкувався з науковцями, екологами, політиками. Брав у них коментарі про те, як, на їх погляд, змінився клімат за останній час і чи можна щось з цим зробити. Взагалі — чи є у нас можливість врятувати екологію і поліпшити її стан? Можливо, але якщо серйозно задумаємося про це вже сьогодні.

Документальний фільм «Трагедія е-сміття» (E-waste tragedy)
Режисер: Козімо Даннорітцер. Іспанія-Франція, 2014 р.

Фільм про те, куди зникає електронне сміття і як деякі країни перетворюються на справжні світові звалища. Так, жителі Гани давно звикли, що кожен день сюди прибувають  величезні кораблі, наповнені нелегальним електронним сміттям із США та Європи. Вся територія країни заповнена палаючими комп'ютерами, телефонами і телевізорами. Щороку в розвинених країнах викидається близько 50 мільйонів тон електронного сміття. «Трагедія е-сміття» відкриває лише невелику частину цієї проблеми, але навіть цього достатньо, щоб по-новому поглянути на питання споживання.

Читайте також:
«Сміттєві мрії», «Планета Земля: Майбутнє» та «Історія сміття»
«Історія речей», «Мисливці за медом» — фільми, які почали змінювати світ
«Остання дитина в лісі», «Межі зростання» та фільм «Дім»
«Мета – Zero Waste» та «Незручна правда. Глобальне потепління» — книги, які варто почитати  

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!