Новини

Повернутися до переліку новин

Інтерактивна система моніторингу якості повітря – проект, що здобув нагороду на INSPO 2018

Дві медалі та спеціальну нагороду привезли учні Малої академії наук з Туреччини, де 3-6 жовтня відбувався Міжнародний конкурс наукових проектів INSPO 2018. Третє місце та спеціальну нагороду здобув учень Маріупольського технічного ліцею Артем Агванян.

Його проект – інтерактивна система моніторингу якості повітря на базі контролера NodeMCU. Пристрій дає змогу точково аналізувати стан повітря, а дані виводяться в мережу Інтернет у вигляді інтерактивних графіків. Спеціальна нагорода, яку здобув Артем Агванян, дає право молодому науковцю взяти участь у фіналі Міжнародного конкурсу наукових проектів у 2019 році в Мексиці. Четверте абсолютне місце посіла студентка Українського католицького університету Софія Петришин. Її розробка – пристрій для проектування цифрової інформації шрифтом Брайля для незрячих.

«Участь наших учнів у міжнародних наукових змаганнях значно активізувалася в останні роки. Приємною традицією стало те, що діти привозять нагороди з різних країн. Хочу підкреслити, що така діяльність – це тривала і кропітка робота. Адже щоб гідно представити проект на міжнародному конкурсі, необхідно пройти серйозну підготовку – підтягнути англійську, зробити цікаву презентацію, відшліфувати виступ тощо», - наголосив президент Малої академії наук Станіслав Довгий.

Українську делегацію на INSPO 2018 представляли четверо учнів Малої академії наук. Журі конкурсу також присвоїло відзнаку Національному центру «Мала академія наук України» за успішну участь організації. Крім того окрему відзнаку отримав керівник делегації Євген Кудрявець. Спеціальні нагороди учасникам вручив консул України в м. Стамбул Сергій Кравченко. Генеральне консульство України в м. Стамбул в особі генконсула Олександра Гамана та консула Сергія Кравченка, а також Посольство України в Туреччині в особі посла Андрія Сибіги надали підтримку українській делегації.

«В рамках INSPO 2018 наша делегація мала продуктивну зустріч із генеральним консулом України в м. Стамбул Олександром Гаманом: говорили про дипломатію, розвиток науки, мотивації та майбутнє. Відкриття і церемонію нагородження INSPO 2018 відвідав і консул України в м. Стамбул Сергій Кравченко. В рамках окремої зустрічі дипломат поспілкувався з конкурсантами та ознайомився із їхніми проектами. Такі зустрічі і загалом залучення українських дипломатичних представництв закордоном дуже важливі для розвитку освітньої дипломатії і підтримки наших молодих науковців», - зазначив керівник української делегації Євген Кудрявець.

Окрім того в рамках перебування в Туреччині учасники делегації відвідали службу у Патріаршому соборі святого Георгія. Вселенський Патріарх Варфоломій благословив учнів на нові перемоги і звершення в науці. Учасники делегації в свою чергу подякували Патріарху за підтримку України.

Слід зазначити, що останні два роки учні МАН здобувають нагороди на усіх міжнародних конкурсах, в яких беруть участь. Так, навесні 2018 п’ятеро українських школярів привезли шість медалей з Міжнародної конференції молодих вчених ICYS. Влітку 2018 чотири нагороди, серед яких найвища – золото, здобули учні МАН на престижній американській олімпіаді GENIUS. Варто зазначити, що на обох заходах медалі здобув молодий винахідник Валентин Фречка, який розробив технологію виготовлення паперу з опалого листя.

Джерело: Прес-служба МАН України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!