Новини

Повернутися до переліку новин

На Миколаївщині фермер виробляє еко-брикети з соломи

У Миколаївській області з'явилося виробництво паливних брикетів, сировиною для яких служить звичайна солома зернових культур. Про це повідомляє АгроЮг.

Таку технологію виробництва намагається розвинути голова фермерського господарства «Агроком» Денис Кисельов, для якого на сьогоднішній день пріоритетним в роботі стало впровадження і застосування сучасних тенденцій у використанні поновлюваних джерел енергії.

В брикети не додають ніяких в'яжучих і клейких елементів, що робить його екологічно чистим продуктом у використанні. А тепловіддача 1,5 тонни брикетів еквівалентна тонні вугілля. Незважаючи на те, що солома легкозаймистий матеріал, самозаймання в їхньому випадку неможливе — для цього потрібно понад 100 градусів.

«Я вважаю, що це один з найбільш актуальних видів відновлюваної енергії, яка у нас лежить під ногами. Залишається тільки придумати, як її зібрати і що з неї зробити», — розповідає Денис.

Наразі, потужності виробництва досить малі. Максимальна кількість продукції, виготовленої на годину — 90 кг. Але вже зовсім скоро фермер планує збільшити обсяги, до 160-180 кг/год.

За словами фермера, вони є одними з перших в Україні, хто практикує такий вид виробництва. Тому, щоб якомога скоріше познайомити своїх земляків з цією продукцією, він навіть пішов на те, щоб поширювати її безкоштовно.

Денис Кисельов упевнений, що в разі збільшення їх виробництва навіть до 300 кг/год і за умови успішної реалізації, прилеглі села буквально поглинуть його продукт.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!