Новини

Повернутися до переліку новин

Перевірки бізнесу Держекоінспецією: кому і чого очікувати та як підготуватися

На сьогодні головні пошукові запити як в Україні, так і в усьому світі, пов'язані з заходами щодо нерозповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19. Однак, пандемія завершиться, і у сфері екологічного нагляду буде знову активний період.

У представників підприємств постійно виникає безліч запитань, пов’язаних з діяльністю ДЕІ, серед яких, наприклад:

  • Отримано повідомлення про перевірку, вказана дата початку та закінчення перевірки (12.05.2020). Карантин Кабмін продовжив до 11.05.2020 сьогодні. Це означає, що інспекція має право 12 травня провести перевірку? Які можуть бути підстави для недопуску?
  • За 730 і 733 «карантинними» законами спостерігається правова колізія: в одному прописано мораторій на планові перевірки, крім, в тому числі, об'єктів високого ступеня ризику, в іншому - повна заборона на перевірки без винятку. Звичайно ж, для підприємств діє прописане правило, що якщо різними законами трактування говорить про різне, то вирішується питання в сторону підприємства. Якщо це не технічна помилка, яку можуть виправити до початку даної перевірки. Яка позиція ДЕІ з цього приводу?

15 травня 2020 року ПАЕУ організує «пряме» включення представників Державної екологічної інспекції, які нададуть відповіді на гарячі запитання в ефірі!

ПАЕУ запрошує на Онлайн-інтенсив «ПЕРЕВІРКИ БІЗНЕСУ ДЕРЖЕКОІНСПЕКЦІЄЮ: кому і чого очікувати та як підготуватися»

Програма інтенсиву буде побудована двома блоками:

БЛОК 1. «ПРЯМИЙ» ЗВЯЗОК З ДЕІ

  • Екологічне інспектування — захід, що забезпечує екологічну безпеку, чи тиск на бізнес?
  • Види екологічного інспектування. Обстежувальне та дозвільне інспектування — хто і на яких засадах його здійснює?
  • Інформування українського суспільства про стан навколишнього природного середовища як засіб системної підготовки підприємства до екологічного інспектування.
  • Які заходи, плани, програми та проєкти щодо зниження негативного впливу об'єктів на довкілля найбільше цікавлять суспільство.
  • Як органи державного нагляду (контролю) визначають стан виконання превентивних заходів та готовності об'єктів до ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

БЛОК 2. ВСЕ ПРО ПЕРЕВІРКИ ДЕІ: що треба знати бізнесу

Блок присвячений практичним питанням: процедура  проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю), нюанси оформлення документів органів державного нагляду (повідомлення про проведення первірки, посвідчення на проведення заходу, акт державного нагляду, припис), розгляд  прав та обов’язків посадових осіб органів державного нагляду (контролю) та суб’єктів господарювання під час здійснення перевірки, перелік причин, з яких суб’єкт господарювання має право не допускати посадових осіб органу державного нагляду (контролю) до здійснення перевірки, оскарження результатів планової, позапланової перевірки та дій посадових осіб контролюючого органу, огляд основних помилок сторін перевірки

ВАЖЛИВО! Експерти ПАЕУ та представники ДЕІ нададуть ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ УЧАСНИКІВ під час онлайн трансляції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!