Новини

Повернутися до переліку новин

Перспективи бізнесу з вирощування енергетичних дерев

Компанія «Павловнія Груп Україна»  — єдиний офіційний представник на території України, який має всі сертифікати і договір для реалізації саджанців Paulownia Clone In Vitro 112. Саме «Павловнія Груп Україна» легалізувала і зареєструвала павловнію як енергетичну рослину для отримання біомаси на території України та ввела таке поняття як «Інтенсивний ліс».

У Швеції павловнію використовують для очищення стічних вод і переробки рідин зі звалища. Відходи розливають навколо дерев, які своєю чергою розщеплюють і утилізують їх, а потім деревину використовують як сировину для целюлозно-паперової промисловості або виробництва біопалива.

Чим привабливий бізнес з вирощування павловній?

1. Екологічний показник. Популярність плантації з коротким терміном вегетації для дерев з швидкими темпами зростання з кожним роком збільшується, оскільки вони представляють гарну альтернативу інтенсивному сільському господарству, як з екологічної, так і з економічної точки зору. Внесок у поліпшення екології, поглинання вуглекислого газу, збереження природних лісів і родючості ґрунтів — один з головних пріоритетів для збільшення чисельності таких насаджень.

2. Висока рентабельність. Зазначений вид діяльності повністю узгоджується із загальносвітовими цілями з досягнення сталого розвитку, а принципи виробництва відповідають закладеним в основу циклічної економіки, яку називають економікою майбутнього. Щорічна динаміка зростання світового попиту і ринку збуту на деревину забезпечує високу рентабельність для виробника.

3. Економічний показник. Оскільки насувається дефіцит викопних видів сировини і швидко зростають ціни на енергію, питання відновлюваних джерел енергії стає все більш актуальним. Кінцевою метою створення плантації з коротким терміном вегетації є отримання біомаси. Подібна деревина переробляється насамперед в паливні гранули (пелети) і тріску.

Увага! Матеріал публікується частково. Повна версія – у №12, 2017 журналу «Екологія підприємства»

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!