Новини

Повернутися до переліку новин

Професія еколога має блискучі перспективи. Високоякісний спеціаліст сьогодні — чисте довкілля та доглянута планета завтра!

  • Чи пам’ятаєте, як ви стали на шлях природоохоронної діяльності?
  • Чи був цей вибір свідомий?

«Люди в професії» — проєкт від журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства», в рамках щорічної ініціативи «Еколог року».

Щомісяця редакція журналу ділиться цікавими історіями про те, як кожен із вас став займатися питанням охорони довкілля і що було вирішальним у виборі професії.

Ми переконані — #ЕКОменеджериважливі

Олена Купріяшкіна, начальник служби охорони навколишнього середовища ПрАТ «Чорноморський паливний термінал»

Вибір професії — це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше — перед собою. Відповідальність перед собою полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Бо тільки сама людина може побачити, до чого в неї більший хист, до чого відчуває вона покликання. І тут найважливіше — не схибити.

Моє покликання до захисту навколишнього середовища розпочалося ще із шкільних років, де я активно брала участь у заходах, займала призові місця на всеукраїнських конкурсах: «Експедиція Сталкера — рятівник всесвіту». Уже в той момент було зрозуміло, що майбутня професія буде тісно пов’язана з охороною навколишнього середовища.

Закінчивши школу із золотою медаллю, переді мною були відкриті двері багатьох вишів, але все ж таки я свідомо обрала професію майбутнього — еколог! П’ять років промайнули досить швидко, у 2010 році закінчила Одеську державну академію холоду за спеціальністю «Екологія та охорона навколишнього середовища», отримавши кваліфікацію магістра з відзнакою, захистивши дипломний проєкт на досить актуальну та гостру тему — «Екологічні проблеми озера Сасик, шляхи його оздоровлення».

Ще до захисту диплому магістра влаштувалася та почала працювати за спеціальністю на ПРАТ «Чорноморський паливний термінал» інженером з охорони навколишнього середовища, і саме з першого робочого дня зрозуміла, що моя професія — це моє покликання.

Бувши вдячною за знання своєї альма-матер, постійно підтримую зв’язок з рідним факультетом, останні роки являюсь головою екзаменаційної комісії факультету екології Одеської національної академії харчових технологій. Важливо підтримувати зв’язок з майбутніми професіоналами і розділяти їх успіхи в кар’єрі. Традиційно беру безпосередню участь в конференціях та екологічних форумах.

Міжнародні стандарти ставлять перед сучасними країнами завдання переходу до сталого розвитку «зеленого» курсу в економіці і політиці. Тому, щоб йти в ногу з часом та бути в течії законодавчих змін — щорічно проходжу навчання з підвищення кваліфікації різних напрямів охорони навколишнього середовища, які безпосередньо стосуються виробничої діяльності підприємства.

Маючи досвід роботи в сфері екології більше 10 років, хочеться вірити, що найближчим часом розвиток економіки сприятиме підвищеного попиту фахівці, що займаються питаннями екології.

Судячи з досвіду розвинених країн, професія еколога має блискучі перспективи. Високоякісний спеціаліст сьогодні — чисте довкілля та доглянута планета завтра!

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!