Новини

Повернутися до переліку новин

Робоча група Міндовкілля з опрацювання проєкту Закону України «Про державний екологічний контроль» (реєстраційний номер 3091 від 19.02.2020): чи будуть враховані позиції більшість провідної екологічної спільноти України?

Нагадаємо, що ПАЕУ (Професійна асоціація екологів України) розділяє та підтримує необхідність реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, але проєкт 3091 у чинній редакції сприймає критично, оскільки озвучені раніше проблемні питання існуючої системи залишаються не лише не вирішені, а й поглиблюються.

За ініціативи народного депутата Олександра Маріковського 30.07.2020 в режимі відеоконференції відбувся круглий стіл щодо реформування державного екологічного контролю.

До дискусії були залучені перші посадові особи профільних органів державної влади, представники бізнес асоціацій (АСС, ЕВА, АГКУ, інші); громадські організації.
За результатами обговорення, учасників круглого столу запрошено до подальшого діалогу у складі робочої групи на Міністерства довкілля та захисту природних ресурсів робочої групи щодо реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, та доопрацювання проєкту Закону Про державний екологічний контроль № 3091 від 19.02.2020.

Експертною групою ПАЕУ надано пропозиції та зауваження до проєкту 3091 у вигляді порівняльної таблиці.

Відповідні пропозиції також надані численною кількість громадських організації екологічного спрямування та бізнес асоціацій такими, як «Центр екологічних ініціатив «Екодія»», ЕВА, АСС, громадською радою при Міндовкілля та іншими. І більшість наданих пропозицій по суті аналогічні, та зауважують, що завдання реформування – це усунення наявних недоліків в системі природоохоронного контролю (недопущення до перевірок, низькі штрафні санкції, непрофесіоналізм посадових осіб контролюючого органу), а не формування нових.

Проєкт № 3091 у чинній редакції не зможе реформувати систему, а навпаки, ще більше додасть хаосу, протирічь та колізій в систему контролю, відлякає інвестора (у т.ч. модернізацію та екологізацію підприємств, як основного забруднювача), ще більше дестабілізує економіку, стан довкілля нашої держави та кожного з нас.

ПАЕУ вдячні Міндовкілля за створення робочої групи щодо даного проєкту та запрошення, але просимо не зупинитися на цьому, а зробити ще один правильний крок – врахувати позиції більшість провідної екологічної спільноти України, яка бажає змін, але ще більше жадає щоб ці зміни були системними, далекоглядними, збалансованими та виправдали наші спільні очікування.

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!