Новини

Повернутися до переліку новин

Сертифікат учасника олімпіади для еколога підтвердить високий рівень професійності

Сертифікат учасника олімпіади для еколога, що триває вдруге, підтвердить високий рівень професійності. Це добровільно, безоплатно, престижно! 

До участі запрошуються всі охочі, хто має досвід роботи екологом на підприємстві (екологом-інженером, екологом-правником, фахівцем зі сталого розвитку) або хоче перевірити свої знання!

Сертифікат гарантовано отримають 100 найкращих фахівців-учасників всіх турів!

Сертифікат стане додатковим плюсом в очах потенційних роботодавців, гарантією професійного рівня кандидата, здатності вирішувати поставлені завдання.

Крім того, всі завдання турів - це можливість упорядкувати і розширити свій запас знань і навичок, визначити програму подальшого розвитку. Адже виконанню завдань зазвичай передує етап підготовки, в процесі якого структуруються і закріплюються наявні знання і з'являються нові. А офіційне підтвердження професіоналізму підвищує самооцінку, надає додаткову впевненість у власних силах.

Щоб пройти всі три етапи проєкту і отримати звання Переможця, важливо:

  • володіти базовим об’ємом знань з фізики, хімії, біології, інформатики;
  • мати необхідні знання з природничих наук (геологія, метеорологія, гідрологія та інші);
  • досконало володіти умінням використовувати знання з професійних дисциплін (моніторинг навколишнього середовища, екологічне право, економіка природокористування, заповідна справа, нормування антропогенного навантаження на природне середовище тощо);
  • бути не лише фахівцем у сфері охорони довкілля, але й хорошим інженером. Тому що розібратися у всіх хитросплетіннях виробництва може тільки людина, яка розуміє технологію виробництва. Інженерні знання допомагають вирішувати проблеми і суто технічного характеру.

Також важливо володіти не лише знаннями, а й уміти адекватно поводитися у певних ситуаціях, застосовуючи свої уміння, орієнтуватися у чимраз більшому потоці екологічної інформації, вміти шукати потрібні джерела і вибирати саме необхідну інформацію.

«Я рада повідомити, що тепер нарешті для українських менеджерів-екологів стане доступним отримання статусу висококваліфікованого фахівця, який в будь-якій професійній сфері є чинником, що підвищує вартість і авторитет представника професії», - зазначає президент ПАЕУ Людмила Циганок.
Система олімпіадних завдань розроблена експертами Професійної асоціації екологів України спільно з Національним університетом «Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка».

«Важливо, що, створивши саму систему такої відкритої перевірки знань, ми зробили колосальний ривок вперед у справі професіоналізації українського екологічного менеджменту. Серед головних завдань будь-якої професійної організації - створити умови для зміцнення авторитету професії і формування позитивного ставлення до неї в суспільстві і бізнес-середовищі і забезпечити високий рівень підготовки фахівців. З самого заснування ПАЕУ ми рухаємося в цьому напрямку і прекрасно розуміємо, що тільки активні дії і тільки спільні зусилля всіх українських екоменджерів приведуть нас до поставлених цілей.

Самі екоменеджери вже давно виступають з ініціативою розробки Стандартів професійної діяльності в сфері екоменеджменту. Будь-які стандарти покликані вирішити такі, зокрема, проблеми, як відсутність критеріїв оцінки кваліфікації еко-фахівців і відірваність професійної освіти від практики. Тому рухаємося спільно до покращення якості знань!», - додає Людмила.

Сотні фахівців взяли участь в минулорічній Олімпіаді, в обговоренні завдань на різних етапах. ПАЕУ при цьому виступала координатором дій, консолідувала сили для здійснення всіх важливих починань професійного співтовариства. 

Працюючи над завданнями, ми вперше складаємо систематизований опис професії, визначаємо і фіксуємо напрямки діяльності, рівні кваліфікації, комплекс необхідних знань, умінь і навичок. Звісно, потрібен механізм для визначення відповідності заданим вимогам і документ, який був би наочним підтвердженням певного професійного рівня фахівця. Фундамент уже закладений. 

Планка, задана нами при розробці завдань, досить висока, але ми впевнені, що українські фахівці в повній мірі їй відповідають, і отримані сертифікати учасників це підтвердять.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!