Новини

Повернутися до переліку новин

Яким вимогам повинен відповідати молодий фахівець, що претендує на посаду еколога в сучасній компанії?

Для екологів настає час великих змін! У світі ця професія вже тренд, в Україні ж вона поки не серед лідерів за популярністю (за результатами вступної кампанії 2019 року).

То скільки ж часу чекати і які перспективи професії?

І ким, зрештою, може працювати еколог? Випускники шкіл, які вступають на спеціальність «екологія», вірять, що вони будуть рятувати планету, оберігати природу, на противагу більшість пересічних українців вважає, що еколог — це прибиральник. Але і перші, і другі помиляються.

Зараз в Україні можна виділити багато напрямків, за якими працював би еколог: природоохоронна діяльність, еколог на підприємстві, екологічна політика, екологічний менеджмент, аудит і страхування, громадські та державні організації, науково-навчальний напрямок.

Варто зауважити, що розподіл є доволі умовним.

Слід зазначити, що одразу після отримання диплома без досвіду роботи це геть не високооплачувана робота. А от попит на висококваліфікованих фахівців зростає.

До PAEU надходять запитання від студентів, майбутніх фахівців-екологів щодо вимог сучасних підприємств до рівня їх підготовки та необхідних практичних навиків. То ж ми запрошуємо досвідчених практиків взяти участь в невеликому дослідженні, відповівши на запитання:

Яким вимогам має відповідати молодий фахівець, що претендує на посаду еколога в вашій компанії?

Зокрема, вже озвучено:

  • володіти базовим об′ємом знань з фізики, хімії, біології, інформатики;
  • мати необхідні знання з природничих наук (геологія, метеорологія, гідрологія та інші);
  • досконало володіти умінням використовувати знання з професійних дисциплін (моніторинг навколишнього середовища, екологічне право, економіка природокористування, заповідна справа, нормування антропогенного навантаження на природне середовище);
  • бути не лише фахівцем в галузі екології, але й гарним інженером. Тому що розібратися у всіх хитросплетіннях виробництва може тільки людина, яка розуміє технологію виробництва. Інженерні знання допомагають вирішувати проблеми і чисто технічного характеру.

Також важливо, щоб молодий фахівець:

  • володів не лише знаннями, а й умів би адекватно поводитися у певних ситуаціях, застосовуючи свої знання;
  • орієнтувався в постійно зростаючому потоці екологічної інформації, вмів шукати потрібні джерела і вибирати саме необхідну інформацію.

«Сьогодні для випускників навчальних закладів вважається, що знати, які бувають методи очистки, наприклад, і цього вже достатньо. На жаль, цього замало. Потрібно, щоб молоді екологи, плануючи роботу, вивчали технології обраного підприємства (чи галузі). Сьогоднішні екологи повинні бути ще й технологами. Слід розуміти, де можна мінімізувати викиди забруднюючих речовин, де можна їх повторно використати, щоб мінімізувати утворення шкідливих відходів. Існує багато напрямків зниження впливу на навколишнє середовище і хотілося, щоб не тільки ті екологи, що будуть приходити на підприємство, а й працюючі в навчальних закладах це враховували».

Поділіться з нами маркерами перспективного еколога саме для вашої галузі! ПАЕУ разом з вищими навчальними закладами спрямують свої зусилля задля підготовки кваліфікованих фахівців, озброєних саме тими компетенціями, які необхідні для вашої галузі!

Трансформуємо сферу разом!

Кожен, хто долучиться до нашого міні-дослідження, обов’язково отримає брендовану еко-сумку!

Відповіді приймаються до 10 вересня.

Наші контакти:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
info@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!