Новини

Повернутися до переліку новин

Японія має намір посилити співпрацю з Україною у сфері екологічної безпеки

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак зустрівся з новопризначеним Послом Японії в Україні Паном Такаші Кураєм. Міністр привітав Повноважного Посла з призначенням на посаду та висловив сподівання про продовження подальшої плідної співпраці між Україною та Японією у питаннях охорони та збереження довкілля, а також посилення екологічної безпеки.

Як зазначив у ході зустрічі Остап Семерак, обидві країни тривалий час тісно співпрацюють та обмінюються досвідом у сфері екологічної реабілітації територій, постраждалих у результаті техногенних катастроф на атомних електростанціях у Чорнобилі та на Фукусумі.

«Питання трансформації зони відчуження, розвиток відновлювальної енергетики на цих територіях та введення об’єкту Укриття в експлуатацію є надзвичайно важливими для нас. Це знакові результати, яких вдалося досягти Україні у сфері радіаційної безпеки. Ми відкриті до будь-якого діалогу та співпраці з усіма партнерами з даного питання, адже нашими основними пріоритетами є питання екологічної безпеки», — пояснив Остап Семерак.

Крім того, він зазначив, що для України є цікавим досвід Японії по створенню національних природних парків та реформуванні сфери управління відходами. У цьому напрямку також вже є напрацювання по обміну досвідом і запровадженню передових японських технологій, у тому числі тих, що передбачають мінімізацію відходів та їх повторне використання.

Окремо Остап Семерак зупинився на питаннях протидії змінам клімату, оскільки Україна має багаторічні договори з Японією у рамках Кіотського протоколу, укладені в 2008-2009 роках на загальну 440 млн євро. Згідно умовам договору використовуватися ці кошти можуть виключно на реалізацію проектів, які б забезпечували скорочення викидів парникових газів та мали б соціальний ефект.

«Наша країна має багаторічну і тісну співпрацю з Японією у сфері протидії змінам клімату. Жодна країна сьогодні не може стверджувати, що її не стосуються чи вона не відчуває вже зараз негативних змін клімату. Нашими країнами проведена велика робота з посилення партнерства у цій сфері. Наразі за усіма незакінченими проектами за японськими «кіотськими коштами» виконання робіт або завершилось, або перебуває на фінальній стадії», — сказав Міністр екології та природних ресурсів України.

Також Остап Семерак презентував проект, який передбачає оновлення автопарку Державної екологічної інспекції України у рамках співпраці між Україною та Японією за Кіотським протоколом та запросив Посла на урочистий захід передачі нових автомобілів.

Посол Такаші Курай у свою чергу запевнив у готовності Японії бути надалі надійним партнером України у питаннях, які стосуються збереження довкілля і посилення екологічної безпеки. У свою чергу, Остап Семерак подякував Японії за надану допомогу та висловив сподівання щодо подальшого пожвавлення двосторонніх відносин, включаючи посилення співпрацю в рамках Паризької кліматичної угоди, яка прийде на заміну Кіотському протоколу.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами Мінприроди

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!