Новини

Повернутися до переліку новин

Чому комунікація щодо екологічності і сталого розвитку є такою важкою?

Існує глибока і, відверто кажучи, виправдана недовіра. Переважна більшість людей, які говорять про сталість, роблять це тому, що вони повинні, зазвичай викликає питання про обґрунтованість мети і що стоїть за цим.

Широко поширена дезінформація в усьому світі.

«Стійкий розвиток» гучно та раптово вийшов на великі екрани, і всіх повідомили про існування цього слова, але їм сказали, що вони майже запізнилися його вивчити. Суспільство бомбардували інформацією, яка в кращому випадку несвідомо заплутує, а в гіршому – свідомо вводить в оману.

Це завжди вимагає змін: або в мисленні, або в діях, або в обох випадках, і важко змінити менталітет людей, коли вони часто не відчувають миттєвої користі.

Якщо повідомлення базується на правді, це зазвичай означає, що воно базується на наукових і, можливо, складних фактах.

Стійкість — це не думка: вона потребує науки, яка в чужих руках може виявитися або нудною, або заплутаною.

Давайте не забувати, що вчені говорять про зміну клімату протягом останніх 150 років, і подивіться, де ми зараз, незважаючи на це.

Зробити позитивний вплив дуже важко , тоді як чистий вплив (є надія) досяжний, а негативний – дуже легко.

Це означає, що на кожну хорошу справу, яку ви робите, є високий шанс принаймні на ще одну, не настільки велику. Ділитися тим, що у вас не все так добре, ніколи не весело.

Щоб подолати ці проблеми, ці сім вказівок можуть допомогти контролювати ваші пріоритети:

1. Будьте прозорими: у світі безлад. Усі розуміють, що ніхто не робив нічого правильно, тому людям потрібно дізнатися, як компанії, окремі особи та асоціації намагаються покращити свій вплив на навколишнє середовище та соціальне ставлення, і як відбувається цей шлях.

2. Будьте привабливими: йдучи на цьому шляху, споживачі повинні відчувати силу завдяки позитивним змінам, які стають можливими, і вірити, що вони також можуть їх реалізувати. Це має залучати, а не лякати їх.

3. Зробіть це простим: комунікація щодо сталого розвитку має освітній аспект, який означає, що вона має бути доступною.

Використовуйте одиниці вимірювання, з якими люди можуть пов’язати їх у повсякденному житті. Переведіть червоний стейк у літри води, вати у євро, пару джинсів у час прийняття душу тощо. Допоможіть людям зрозуміти; не кидайтеся словами, яких ніхто не знає.

4. Базуйте комунікації щодо сталого розвитку на фактах і даних.

5. Діліться позитивом: не використовуйте катастрофу як інструмент для залучення; ваші комунікації мають розширювати можливості, показуючи, що можна робити, а не лише те, що робити не слід.

Якщо позитив не працює на вас, спробуйте щось інше.

У книзі Bad Environmentalism: Irony and Irreverence in the Ecological Age Ніколь Сеймур, ад’юнкт-професор англійської мови в Університеті штату Каліфорнія, Фуллертон, торкається зв’язку між екологією та наукою, пояснюючи, наскільки це іронічно. Вона цитує історика Джейкоба Дарвіна Хамбліна: «Захищаючи висновки таких груп, як IPCC ООН (…), вчені знайшли риторику екологічної катастрофи непереборною. Застосовуючи це, вони лише посилили скептицизм серед тих, хто десятиліттями висміював таку риторику».

6. Зробіть це інакше: це стосується кожного комунікаційного продукту, враховуючи кількість наявного вмісту, але це ще важче для всього, що стосується стійкості, тому що одне можна сказати напевно: те, що було зроблено досі, не спрацювало, інакше ми б не мали досягнути цієї точки.

Оскільки комунікація щодо сталого розвитку вимагає активного залучення цільової аудиторії, ця комунікація має бути достатньо потужною, щоб не лише підтримувати, але й впливати, надихати та діяти.

Припиніть наносити зелені написи на стіні та подумайте по-іншому.

7. Не використовуйте слово «стійкий». У звіті Words that work: Effective language in sustainability communications припускається, що в середньому слово «стійкий розвиток» повторюється 10 разів на кожній веб-сторінці сталого розвитку 50 найкращих брендів Forbes, тоді як найбільш стійкі бренди вживають його лише один раз. Загалом, якщо ви відчуваєте потребу вживати це слово часто, можливо, вам не варто його вживати взагалі.

Є надія, що через кілька років ми будемо говорити не про комунікацію щодо сталого розвитку, а просто про комунікацію. Деякі з проблем, перерахованих вище, не будуть такими значними, як сьогодні, і деякі моделі поведінки зміняться. Подібно до того, як технологія неминуче змінила спосіб нашого спілкування та наміри спілкування, так само зміниться і сталість і прогрес, досягнутий у наступному десятилітті.

Молодь у світі несе тягар попередніх виборів, але має можливість здійснити зміни, які вона хоче бачити в майбутньому.

Джерело: https://www.weforum.org

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!