Новини

Повернутися до переліку новин

Про енергетично нейтральне очищення стічних вод

У Каліфорнії Компанія Aspen Distillers оголосила, що  має на меті стати найбільш стійким лікеро-горілчаним заводом у США і використовуватиме технологію біоелектрохімічної обробки Aquacycl (BETT) для очищення стічних вод на новому майданчику. 

Енергетично нейтральне очищення стічних вод на місці очищення стоків або стічних вод, що розташовані на місці, без викидів вуглецю сприяють підвищенню якості та кількості води в басейні річки Колорадо. Проект надасть можливість отримати багату поживними речовинами воду для поливу, яка буде повторно використана для сільського господарства на сусідній фермі.

Нове підприємство Aspen Distillers має на меті стати найбільш стійким лікеро-горілчаним заводом в країні. Оскільки підприємство розташоване в окрузі Піткін у верхній частині басейну річки Колорадо, то саме здатність відповідати всім рівням якості скидів води була першорядною для отримання схвалення дозволів і підтримки від місцевої влади.

Вілл Сарні, генеральний директор Water Foundry and the Future of Water: Colorado River Basin Fund, каже: «Партнерство Aquacycl і Aspen Distillers є чудовим прикладом того, як інноваційні технології можуть вирішити водні проблеми в басейні річки Колорадо. Зміна клімату та зобов’язання Aspen Distillers запровадити інноваційні технології – це саме те, що нам потрібно для побудови більш стійкого та стійкого басейну річки Колорадо».

Засновник і генеральний директор Aspen Distillers, Метью Пател, каже: «Ми дуже раді співпрацювати з Aquacycl, щоб реалізувати бачення сталого винокурного заводу з турботливим баченням навколишнього середовища. Це партнерство є одним із способів впровадження стійкості у всіх аспектах нашого лікеро-горільчаного заводу, від початкового проекту до експлуатації».

Запатентована система Aquacycl видаляє масу органіки зі стічних вод, забезпечуючи доступність багатьох живильних речовин води, які будуть використовуватися для підтримки сусіднього сільськогосподарського підприємства. Система не виділяє метану та зменшує на 90% більше викидів парникових газів, ніж звичайні технології очищення.

У системах BETT від Aquacycl використовують природні місцеві бактерії, які одночасно розщеплюють органічні речовини в стічних водах і вивільняють електрони, які вловлюються у вигляді поточного струму та використовують для компенсації енергоспоживання системи. Модульні системи Aquacycl дистанційно контролюються та контролюються в режимі реального часу. Вони також забезпечують гарантовану відповідність дозволу.

«Ми раді розвивати нові стійкі технології, які можуть покращити здоров’я водопостачання в цьому критично важливому басейні», – каже Оріанна Бретшгер, генеральний директор і засновник Aquacycl. «Цей спільний підхід до очищення та розподілу надає можливість повторного використання з мінімальним впливом на басейн і одночасно зменшує викиди парникових газів. Це безпрограшний варіант для спільноти, Aspen Distillers і Aquacycl».

Приклади дбайливого і раціонального природокористування пришвидшують процес екотрансформації.

Редакція журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» збирає успішні інновації та рішення, які впроваджуються чи можуть бути впроваджені на підприємствах в Україні, щоб надалі екомодернізація була безупинною і ефективною.

Вже у вересні спецвипуск «Трансформація водокористування та сталість води у промисловості. Вода в центрі бізнесу» буде присвячено управлінню та очищенню промислової джерельної води, технологічної води та стічних вод у багатьох галузях, таких як виробництво електроенергії, виробництво, переробка харчових продуктів і напоїв, а також нафтова промисловість і видобуток газу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!