Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічний бетон із перероблених автомобільних шин

Більш екологічний і легкий бетон замінює 100% звичайних наповнювачів, які використовуються в бетоні, таких як гравій і щебінь, на гуму зі старих автомобільних шин. Новий екологічно чистий бетон відповідає будівельним нормам і потенційно значно скоротить витрати на виробництво та транспортування, сприяючи циркулярній економіці.

Хоча в даний час для заміни деяких заповнювачів бетону використовуються невеликі кількості частинок гуми з автомобільних шин, спроби повністю замінити заповнювачі гумою призвели до отримання слабких бетонів, які не відповідають стандартам якості.

Однак екологічний бетон команди RMIT повністю замінює наповнювачі переробленим каучуком і продемонстрував чудову ефективність.

Висновки розвінчали популярну теорію про те, чого можна досягти за допомогою частинок переробленої гуми в бетоні.

За допомогою точного методу лиття продемонстрували, що це десятиліттями обмеження на використання великої кількості грубих частинок каучуку в бетоні тепер можна подолати.

Цей метод передбачає використання новосконструйованих ливарних форм для стиснення грубого гумового заповнювача в свіжому бетоні, що покращує експлуатаційні характеристики будівельного матеріалу.

Дослідження під назвою «Метод оптимізації конструкції та міцності для виробництва конструкційного легкого бетону: експериментальне дослідження для повної заміни звичайних грубих заповнювачів частинками відпрацьованої гуми» опубліковано в журналі Resources, Conservation & Recycling.

Економічні переваги сталого бетону

Дослідники пояснили, що цей передовий процес із використанням перероблених автомобільних шин відкриє низку екологічних та економічних переваг.

Оскільки більшість типового бетону є грубим заповнювачем, заміна всього цього використаною гумою для автомобільних покришок може значно зменшити споживання природних ресурсів, а також вирішити важливу екологічну проблему. виклик, що робити з використаними шинами.

У всьому світі до 2030 року щорічно буде утилізуватися близько 1,2 мільярда автомобільних шин. Крім того, використані шини не можна експортувати з Австралії, а це означає, що нові методи їх утилізації та переробки можуть мати значний вплив і зменшити витрати на виробництво та транспортування.

Це принесе користь низці розробок, включаючи проекти недорогого житла в сільських і віддалених частинах Австралії та інших країнах світу.

Наступні етапи розвитку

Зараз дослідники прагнуть економічно ефективно розширити виробничий процес у промислових умовах збірного бетону в Австралії та за кордоном, а після успішних випробувань прагнуть зміцнити стійкий бетон, щоб побачити, чи можна його використовувати в конструктивних елементах.

Джерело: www.ecohubmap.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!