Новини

Повернутися до переліку новин

Понад 70 компаній у світі використовують показники звітності ESG

Понад 120 компаній спільно розробили Stakeholder Capitalism Metrics – набір точок даних, які дозволяють компаніям послідовно звітувати про нефінансову інформацію.

Понад 150 компаній прийняли цей підхід до вимірювання, і понад 70 фірм уже прийняли його

Вплив узгодження структур ESG

Глобальні виклики, посилені пандемією COVID-19 і війною в Україні, зробили екологічні, соціальні та державні проблеми (ESG) ще більш актуальними для політиків, рад директорів і керівників. 

Щоб сприяти узгодженню між існуючими рамками ESG, Всесвітній економічний форум разом із партнерами, зокрема Deloitte, EY, KPMG та PwC, визначив набір універсальних показників і розкриття інформації – показники капіталізму зацікавлених сторін . 

Під час щорічної зустрічі 2022 року в травні Форум оголосив, що 70 компаній уже включили показники капіталізму зацікавлених сторін у свої основні звітні матеріали, включаючи річні звіти та звіти про сталий розвиток.

На основі встановлених стандартів показники капіталізму зацікавлених сторін сприяють узгодженню існуючих структур ESG для створення набору точок даних, які можна порівнювати між компаніями, незалежно від їх галузі чи регіону.

Показники включають нефінансову інформацію, зосереджену на чотирьох стовпах: люди, планета, процвітання та принципи управління, а також вимірювання щодо викидів парникових газів, рівності в оплаті праці та різноманітності правління, серед іншого.

З січня 2021 року приблизно 150 компаній висловили підтримку Stakeholder Capitalism Metrics.

Компанії , які прийняли цей підхід, включають: Accenture, Bank of America, Eni, Fidelity International, HSBC Holdings, IBM, Mastercard, Nestlé, PayPal, Royal DSM, Salesforce, Schneider Electric, Siemens, Total, UBS, Unilever, Yara International і Zurich Insurance Group, серед інших. Більш детальну інформацію про те, як компанії, які підписалися на Stakeholder Capitalism Metrics, користуються цією можливістю, щоб краще вимірювати та керувати своїм впливом на ESG, можна знайти тут , зокрема:

  • Adecco Group : глобальні рішення щодо талантів і консалтингова компанія, яка впроваджує показники «Люди» в основу свого бізнесу
  • Bank of America : глобальна фінансова установа, яка керує впровадженням показників капіталізму зацікавлених сторін з моменту свого створення
  • Ginkgo Bioworks : нещодавно зареєстрована на біржі компанія синтетичної біології, яка формує цінності сектору біотехнологій, що розвивається
  • Wipro : глобальна компанія з інформаційних технологій, консалтингу та бізнес-процесів, яка використовує звітність як трамплін для покращення ефективності ESG

У чому проблема звітності ESG?

Вимірювання впливу компаній на суспільство та нашу планету має важливе значення, якщо ми хочемо керувати практиками та вдосконалювати їх.

Проте державні та приватні зацікавлені сторони протягом багатьох років намагалися досягти чіткого прогресу серед низки конкуруючих стандартів, структур та ініціатив.

Без загальноприйнятих міжнародних стандартів бухгалтерського обліку чи звітності, коли йдеться про ESG, багато компаній працюють ізольовано й не можуть ефективно обмінюватися передовим досвідом чи ключовими знаннями.

Щоб приватний сектор рухався вперед у досягненні Цілей сталого розвитку ООН, загальна система вимірювання є важливою.

«Це перший раз, коли ми публічно бачили таку кількість даних глобальних компаній у різних секторах щодо факторів ESG. Показники капіталізму зацікавлених сторін уже демонструють, що послідовна та порівнянна звітність ESG може допомогти зацікавленим сторонам сформулювати вплив зобов’язань ESG».

— Олів’є Шваб, керуючий директор Всесвітнього економічного форуму.

У вересні 2020 року Міжнародна бізнес-рада Всесвітнього економічного форуму випустила «Показники капіталізму зацікавлених сторін», які спираються на існуючий набір показників і розкриття інформації, щоб допомогти компаніям узгодити свої основні звіти з екологічними, соціальними та управлінськими показниками (ESG) і відстежувати їх внесок у досягнення ЦСР ООН. Понад 150 організацій взяли участь у вимірюванні показників Форуму протягом двох років, і в цій білій книзі представлено досвід чотирьох великих компаній під час звітування ESG. Він ґрунтується на інтерв’ю з керівниками компаній, відповідальними за звітність щодо сталого розвитку своїх компаній, щоб висвітлити практичні переваги впровадження метрики капіталізму зацікавлених сторін, оскільки вони орієнтуються у звітності про сталий розвиток, що швидко розвивається.

 

Більше - https://www3.weforum.org/docs/WEF_Stakeholder_Capitalism_Metrics_Initiative_Partner_Case_Studies_2022.pdf

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!