Новини

Повернутися до переліку новин

МІФИ У РОБОТІ З ESG-даними

ESG-оцінка є важливою у процесі прийняття рішень, адже допомагає визначити профіль ризику та, як результат, його загальний рівень. Одначе, як зазначає www.mind.ua у роботі з ESG-даними в усьому світі бізнес зіштовхується з рядом міфів: 

  1. ESG-команду можна зібрати пізніше або взагалі обійтися однією людиною.

Не раз трапляються ситуації, коли компанія хотіла розпочати оцінку ESG-показників без мобілізації команди. Ключовим ініціатором цього був менеджер проекту і він, буцімто, мав займатися усім процесом.

Але в ESG-проектах так це не працює. Якщо ви хочете отримати повні дані, ви повинні мати команду, куди входитимуть експерти з екологічних, соціальних та управлінських питань, менеджери зі сталого розвитку, охорони праці та інші.

  1. Люди на аутсорсі самі розберуться.

Часто, коли компанія планує розпочати збір даних на місцях, вони передають дослідження на аутсорсинг, і в цьому підході немає нічого поганого. Однак трапляється, що цих людей відправляють на об’єкти без інструкцій. Звичайно, вони досить добре розуміють, який тип даних слід збирати та як це робити, однак вони можуть не знати про наступний крок компанії, наприклад, як вона збирається продовжувати залучення зацікавлених сторін.

Якщо компанія не є ініціативною і не дає їм чітких вказівок, вона ризикує створити величезний простір для інтерпретацій.

Тоді кожен член дослідницької групи буде говорити про компанію в межах свого розуміння, що може бути не на 100% правильним, оскільки це буде інтерпретація, а не інформація, заснована на фактах.

Будьте активними та завжди розкажіть дослідницькій групі про всі заходи, що ви вже зробили та плануєте зробити, з точки зору спілкування із зацікавленими сторонами під час збору інформації.

  1. ЗбірESG-даних потребує складних інструментів.

Обговорення у фокус-групах та індивідуальні інтерв'ю – один із ефективних інструментів збору ESG-даних, який не потребує значних витрат чи часу. Не залежно від проекту ESG-дані стосуються громад та інших зацікавлених сторін. Розмовляючи з місцевим рибалкою, мисливцем або збирачем трав, ви можете отримати більше інформації про біорізноманіття, ніж у статтях, написаних про цю територію.

В основі цікавих відкриттів та даних – просте спілкування та взаємодія з людьми. 

Встояти самим, допомагати ЗСУ, громадам, відновлювати зруйновані потужності, водночас готуватись до євроінтеграції, адаптуватись до змін клімату і дбати в усіх цих надскладних умовах про довкілля, про раціональне використання дефіцитних ресурсів – це все випало на долю великих і малих підприємств у 2022 році. Тому команди Національного центру сталого розвитку спільно з ПАЕУ та Ecobusiness Group ініціюють СПЕЦПРОЕКТ  «LEADERS in ESG 2022. Україна: бізнес під час війни»

Створємо разом ексклюзивну велику книгу звитяги бізнесу в трагічні часи війни під призмою ESG.

Cаме сьогодні формується майбутнє!

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!