Новини

Повернутися до переліку новин

Salzgitter: найбільша інвестиція в зелену сталь

Німецький виробник сталі Salzgitter має витратити 723 мільйони євро (723 мільйони доларів) на першу стадію розвитку свого довгострокового плану з декарбонізації свого бізнесу, що становить 1% викидів вуглецю в Німеччині, до кінця 2033 року.

Це найбільша інвестиція в зелену сталь на сьогоднішній день. Конкуруючі виробники сталі, такі як LKAB, SSAB і ArcelorMittal, оголосили про кілька великих інвестицій, але фінансування цих проектів із екологічної сталі ще не затверджено.

План Salzgitter під назвою Salcos (Salzgitter Low CO2 Steelmaking) використовуватиме зелений водень для заміни коксівного вугілля, яке зараз використовується в доменних печах для вилучення заліза із залізної руди.«Це стане можливим за допомогою так званих заводів прямого відновлення, на яких залізна руда відновлюється воднем до заліза безпосередньо у твердому стані», — пояснюється на сайті Salcos. «Ця технологія викидає водяну пару замість CO2».

Компанія пояснює: «Salcos націлена на перетворення інтегрованого сталеливарного заводу на виробництво сирої сталі з низьким вмістом вуглецю в три етапи протягом періоду до 2033 року. У рамках трансформації будуть побудовані заводи прямого відновлення та електродугові печі, які потім замінять доменні печі та конвертери по чергах.

«Нові потужності дозволять нам виробляти 1,9 млн тонн зеленої сталі на рік. Клієнти з різних галузей промисловості вже виявляють неабиякий інтерес. У результаті Salzgitter Group вже домовилася про можливі поставки останніми тижнями з клієнтами з різних секторів, включаючи виробників побутової техніки, автомобільної промисловості та перекатників».

Виробник автомобілів BMW є серед компаній, які погодилися купувати зелену сталь у Зальцгіттера.

Фінансування було схвалено на початку цього тижня наглядовою радою компанії після попереднього схвалення її виконавчої ради.«Я переконаний, що своєчасне впровадження Salcos створить для нас конкурентні переваги на ринку «зеленої» сталі», — сказав Гуннар Греблер, генеральний директор Salzgitter, який раніше очолював відділ вітроенергетики шведської комунальної компанії Vattenfall.Виробник сталі сказав, що, незважаючи на виділення 723 мільйонів євро власних коштів для проекту Salcos, він все ще «розраховує на державне фінансування і, отже, подав відповідні грантові заявки кілька місяців тому — однак остаточні рішення ще не прийняті».

Незважаючи на те, що екологічно чиста сталь є дорожчою у виробництві, ніж традиційна сталь, вона представлятиме лише мінімальні додаткові витрати на готову продукцію.

Наприклад, до собівартості електромобіля середнього розміру очікується додавання лише €150-300. Volvo вже впроваджує використання зеленої сталі у своїх вантажівках, а Mercedes-Benz і BMW зроблять це з 2025 і 2026 років відповідно.Зальцгіттер прагне завершити перший етап розширення Salcos, скоротивши викиди CO2 при виробництві сталі на 30% до кінця 2025 року, а другий етап завершиться до кінця 2030 року разом зі скороченням викидів вуглецю на 50%.

Повний проект має бути завершено до 31 грудня 2033 року, скоротивши викиди CO2 більш ніж на 95%.

Джерело: www.rechargenews.com

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!