Новини

Повернутися до переліку новин

Shell побудує найбільший в ЄС завод із виробництва екологічно чистого водню до 2025 року

Shell Nederland BV і Shell Overseas Investments BV, обидві дочірні компанії Shell plc, прийняли остаточне інвестиційне рішення щодо розробки Holland Hydrogen I, яка стане найбільшою в Європі електростанцією з відновлюваних джерел водню після того, як вона буде введена в експлуатацію в 2025 році.

Будівництво заводу з відновлюваних джерел водню

Електролізер потужністю 200 МВт буде побудований на Tweede Maasvlakte, який розташований у порту Роттердама, і, як очікується, щодня вироблятиме до 60 000 кілограмів відновлюваного водню.

Водночас відновлювана енергія електролізера буде надходити з офшорної вітрової електростанції Hollandse Kust (noord), яка вже частково належить Shell.

Вироблений відновлюваний водень буде доставляти енергію до Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam через трубопровід HyTransPort1, де він призначений як заміна для деякого використання сірого водню на нафтопереробному заводі.

Це допоможе декарбонізувати виробництво енергетичних продуктів, таких як бензин, дизельне та авіаційне паливо. Оскільки на ринок виходять великовантажні вантажівки та розширюються мережі заправок, постачання водню з відновлюваних джерел може бути спрямоване на ці території, щоб допомогти в декарбонізації комерційного автомобільного транспорту.

Задоволення загального попиту на чисту енергію

«Holland Hydrogen I демонструє, як нові енергетичні рішення можуть працювати разом, щоб задовольнити потребу суспільства в більш чистій енергії. Це ще один приклад власних зусиль і зобов’язань «Шелл» стати бізнесом з нульовими викидами до 2050 року», – пояснила Анна Масколо, виконавчий віце-президент із нових енергетичних рішень у «Шелл».

«Відновлюваний водень відіграватиме ключову роль в енергетичній системі майбутнього, і цей проект є важливим кроком у допомозі водню реалізувати цей потенціал».

Метою Shell є сприяння розвитку глобальної водневої економіки шляхом створення можливостей у виробництві, зберіганні, транспортуванні та доставці водню кінцевим споживачам.

Схвалення Holland Hydrogen I вказує на важливу віху на шляху до досягнення цієї мети не лише для Нідерландів, як лідера водневої економіки, але й для Shell у всьому світі.

Shell: розвиток глобальної водневої економіки

В даний час «Шелл» володіє та управляє приблизно 10 % світової потужності встановлених водневих електролізерів, включаючи електролізер потужністю 20 МВт у Китаї та електролізер з протонообмінною мембраною (PEM) потужністю 10 МВт у Німеччині. Вони можуть генерувати відповідно 3000 тонн і 1300 тонн водню на рік.

«Шелл» здійснює низку проектів з виробництва водню з низьким вмістом вуглецю з потенційною потужністю понад 950 тис. т/год (частка «Шелл»).

З Holland Hydrogen I Shell має намір виробляти водень, використовуючи електроенергію, яку виробляє офшорний вітряний парк Hollandse Kust Noord.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!