Новини

Повернутися до переліку новин

Фільми, які варто подивитися і замислитися: про хімікати в нашому тілі та проблеми експлуатації тварин людьми

Редакція журналу «Екологія підприємства» продовжує рубрику «Екологія, література та кіно», у якій ми збираємо для вас бібліотеку та пізнавальні фільми, що допоможуть інакше поглянути на взаємини природи та людини й змінити ставлення до навколишнього середовища.

Документальний фільм «Земляни»

Режисер Шон Монсон. США, 2005 р.

«Земляни» - документальний фільм про проблеми експлуатації тварин людьми для одомашнення, розваг, наукових досліджень або з метою виробництва одягу і їжі.

В усьому світі «Землян» називають головним фільмом в області захисту прав тварин. «З усіх фільмів, над якими я працював, про цей говорять найбільше. Кожен, хто бачив «Землян», розповідає про нього ще трьом», - сказав актор Хоакіном Фенікс, який озвучував фільм.

Прем'єра «Землян» відбулася на фестивалі Artivist Film Festival у 2005 році, де фільм виграв нагороду в категорії «Кращий документальний фільм». Картина отримала нагороду Бостонського кінофестивалю та кінофестивалю в Сан-Дієго, де також премією Humanitarian Award за свою роботу над фільмом був нагороджений Хоакін Фенікс.

Цей фільм варто подивитися і замислитися!

Документальний фільм «Неприпустимі рівні» (Unacceptable Levels)

Режисер Ед Браун. США, 2013 р.

А ви читаєте, що входить до складу вашого крему, шампуню, рідини для миття посуду або помади?

Після хімічної революції 40-х років 20 століття в косметиці використовується понад 80 тисяч різних хімікатів. Яким чином вони впливають на наше тіло? Цього ніхто не знає. Хімікати не тестують, не перевіряють, найчастіше про їхню наявність навіть необов'язково писати на етикетці. Механізмів, які забороняли б використовувати небезпечні компоненти в продуктах, просто немає. А наслідки їх щоденного застосування нікому не відомі.

Цей фільм про хімікати в нашому тілі ... І про те, як вони туди потрапили.

Франс Де Вааль. Чи достатньо ми розумні, щоб оцінювати розум тварин?

У цій книзі автор пропонує переглянути традиційне уявлення про те, що людина є «мірою всіх речей», коли мова йде про свідомість. Як ми взагалі можемо оцінювати розум тварин, якщо за допомогою свого інтелекту вони вирішують зовсім інші завдання?

Книга Франса де Вааля – про те, як мислять тварини, чи мають вони культуру, чи здатні до співпереживання, а також про історію дослідження тварин та їх пізнавальні здібності. За допомогою переконливих прикладів і змістовних міркувань автор показує, що людина – лише одна з хвиль еволюції. Навколо нас – побратими по розуму, які володіють не менш дивовижними здібностями.

Читайте також:

Найкращий фільм про океани та книги, щоб зрозуміти екологічні проблеми «Втрачені річки» та «Вода в пляшці» – фільми, які змінять ваш світогляд Зі світових звалищ неможливо зробити арт-об’єкт: це те, чого ми не хочемо бачити – огляд фільмів та книг у рубриці «Екологія, література та кіно» У рубриці «Екологія, література та кіно» – книги, які змінять уявлення про кліматичні зміни, та фільм про складне життя активіста-еколога «Наше майбутнє висить на простій мотузці» та що найдовше свідчитиме про присутність людини на Землі «Шосте вимирання: неприродна історія» та «Як знищити світ» – історії, які змушують задуматися Фільми про глобальне потепління та куди зникає електронне сміття «Сміттєві мрії», «Планета Земля: Майбутнє» та «Історія сміття» «Історія речей», «Мисливці за медом» — фільми, які почали змінювати світ «Остання дитина в лісі», «Межі зростання» та фільм «Дім» «Мета – Zero Waste» та «Незручна правда. Глобальне потепління» — книги, які варто почитати

Матеріал підготувала Тетяна Хоменко, випусковий редактор журналу «Екологія підприємства»

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!