Новини

Повернутися до переліку новин

Power to Green Hydrogen Майорка - перший промисловий завод із зеленого водню в Іспанії

Водень є найпоширенішим елементом у Всесвіті. Він не пахне, його не видно, не можна доторкнутися до нього. Цей газ у поєднанні з відновлюваними джерелами енергії може декарбонізувати планету . І тим самим сприяти реіндустріалізації регіонів, наділених сонцем і вітром, двома найціннішими сировинами, необхідними для енергетичного переходу.

В цьогорічному проекті «Екотрансформація-2022» розповідаємо про Power to Green Hydrogen Майорка - перший промисловий завод із зеленого водню в Іспанії, який буде виробляти щонайменше 300 тонн на рік для забезпечення різноманітних енергетичних потреб на Балеарському острові. 

Проте проект – це більше, ніж просто генеруюча установка; він складається з повної екосистеми інфраструктури та обладнання, задуманого для використання відновлюваного водню, що є частиною програми Green Hysland , що субсидується Європейським Союзом. 

Ланцюг створення цінності починається на заводі в Льосети з виробництва водню за допомогою електролізу, процесу відділення молекули водню від води, залишаючи за собою лише пару.

МОЖЛИВОСТІ, ЯКІ ПРЕДСТАВЛЯЄ ЗЕЛЕНИЙ ВОДЕНЬ

Коли Power to Green Hydrogen Mallorca буде повністю запущено, це сприятиме декарбонізації острова багатьма способами:

  • Частина отриманого зеленого водню буде транспортуватися через перший в Іспанії «гідропровід», побудований Redexis, і закачуватися в мережу розподілу природного газу,що допоможе зменшити викиди на острові.
  • Він буде використовуватися як паливо для живленнямісцевих автобусів і транспортних засобів у Пальма-де-Майорці
  • Зелений водень також буде використовуватися для постачання державних і приватних послугяк генератор тепла та електроенергії, і
  • Він вироблятиме електроенергію в паливних елементахдля портових служб і громадських будівель.

Метою всіх цих ініціатив є скорочення викидів CO 2 на острові приблизно на 21 000 тонн на рік, що еквівалентно вилученню з обігу 30 000 дизельних або бензинових автомобілів. 

Довідка: Компанія Green Hydrogen Mallorca є частиною Green Island , проекту Європейського Союзу, який через Партнерство з чистого водню виділив 10 мільйонів євро на його будівництво. 

Ці європейські інвестиції, зроблені відповідно до нової водневої стратегії ЄС та «Дорожньої карти щодо водню: підтримка відновлюваного водню» уряду Іспанії , є другою за величиною субсидією, наданою цим органом проекту зеленого водню, і першою середземноморській країні. 

Зелений водневий об’єкт у Льосеті живиться від двох фотоелектричних станцій поблизу установки. Це відновлюване джерело енергії є саме тим, що гарантує «зелену» етикетку, прикріплену до виробленого водню, оскільки воно не призводить до викиду забруднюючих газів в атмосферу.

Щоб підтвердити чистий характер електроенергії, завод використовує платформу GreenH2Chain, розроблену ACCIONA Energia , інноваційний інструмент у секторі на основі технології Blockchain. GreenH2Chain може відстежувати в будь-якій точці світу та в режимі реального часу походження електроенергії, що виробляється з відновлюваних джерел, і з упевненістю перевіряти, що постачання на 100% чисте.

Світ буде вітати появу нескінченного джерела палива, яке не продукує викидів і єдиним відходом якого є водяна пара. Це могло б стати ключем до звільнення багатьох економік від рабства енергетичної залежності. 

Ось чому ACCIONA вже багато років віддана відновлюваним джерелам енергії, інвестуючи в підприємства, які відновлюють планету та приносять чистий позитивний капітал для майбутніх поколінь.

З зеленим воднем ми можемо зробити крок далі до декарбонізації. Це можливість для нашої культури увійти в історію як нова чиста революція.

Джерело: experience.acciona.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!