Новини

Повернутися до переліку новин

Як BMW Group активізує свою діяльність у сфері екологічності

BMW Group активізує свою діяльність у сфері екологічності та з 2024 року використовуватиме литі алюмінієві диски, виготовлені зі 100-відсотковою екологічністю для своїх брендів BMW та MINI. 

Для BMW Group це ще один крок до мети створення найбільш стійкого ланцюга поставок в автомобільній промисловості. 

Перехід стосується, зокрема, енергоємного електролізу, який використовується у виробництві алюмінію, та процесу лиття коліс. З цією метою були досягнуті відповідні домовленості з усіма постачальниками коліс BMW Group.

До цього часу на колеса припадало близько п’яти відсотків викидів CO2 ланцюга поставок. 

Перехід до більш стійкого виробництва, що покладається на зелену енергію, зменшить ці викиди більш ніж наполовину. BMW Group закуповує близько 10 мільйонів легкосплавних дисків на рік; 95 відсотків з них виготовлені з литого алюмінію.

Економія CO 2 до 500 000 тонн на рік

Завдяки незалежним аудитам BMW Group може забезпечити свідоме та стійке використання алюмінію своїми контрактними виробниками, заощаджуючи до 500 000 тонн CO2 на рік. 

Зелена енергетика є одним із найбільших важелів для зменшення викидів CO2 у ланцюжку поставок компанії. Вже підписали понад 400 контрактів з постачальниками, включаючи постачальників коліс та алюмінію, які вимагають від них використання «зеленої» енергії.

Алюміній має хороші властивості переробки, завдяки чому його легше розплавити старі колеса в рамках циркулярної економіки. 

Це усуває потребу в енергоємному електролізі для отримання первинної сировини. У той же час, вторинна сировина також повинна відповідати преміальним вимогам BMW Group щодо якості, дизайну, безпеки та механічних властивостей.

Піонери MINI використовують стійкі легкосплавні литі диски

MINI стане піонером у цій галузі в 2023 році, коли в новому поколінні MINI Countryman почне використовуватися легкосплавні литі диски, виготовлені з 70-відсоткового вторинного алюмінію. 

Поєднання 100-відсоткової «зеленої» енергії для виробництва та 70-відсоткового вмісту вторинної сировини може зменшити викиди CO2 до 80 відсотків у порівнянні зі звичайними виробничими процесами.

Сертифікація Aluminium Stewardship Initiative (ASI)

BMW Group протягом багатьох років бере активну участь у міжнародних ініціативах, спрямованих на стандартизацію видобутку сировини. 

До них відноситься Aluminum Stewardship Initiative (ASI), міжнародна неприбуткова організація, яку підтримують екологічні та промислові асоціації, НУО, виробники алюмінію та переробні компанії. 

BMW Group вітає той факт, що багато постачальників алюмінієвих коліс вже приєдналися до ASI і таким чином роблять важливий внесок у створення екологічно та соціально відповідального алюмінієвого ланцюга вартості.

У грудні 2019 року ASI вже сертифікувала виробництво легких металів на заводі BMW Group в Ландсхуті на екологічне використання алюмінію, підтверджуючи, що він свідомо й відповідально обробляє алюміній.

Системне виконання цілей сталості

Перехід на 100-відсоткову «зелену» енергію для виробництва литих алюмінієвих дисків є ще одним кроком до зменшення викидів CO2 у мережі постачальників BMW Group. 

Мета полягає в тому, щоб до 2030 року зменшити викиди по всьому ланцюжку поставок на 20 відсотків від рівня 2019 року.

Систематичне збільшення відсотка вторинного алюмінію за допомогою цього процесу робить подальший внесок у стійкість відповідно до принципів кругової економіки, до яких прагне BMW Group. .

З 2021 року BMW Group закуповує алюміній з Об’єднаних Арабських Еміратів, виготовлений виключно з використанням електроенергії, отриманої від сонячної енергії. Алюміній, вироблений в Дубаї, обробляється в ливарному цеху легких металів на заводі BMW Group в Ландсхуті, де він використовується для виготовлення компонентів кузова та трансмісії. 

43 000 тонн сонячного алюмінію, отриманого таким чином, забезпечують майже половину річних потреб заводу легкого металу в Ландсхуті.

Прес-служба проекту

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!